Σαράντα πολυτελή φορέματα με τα οποία διαγωνίστηκαν γαλλίδες καλλονές στα καλλιστεία και εξελέγησαν Μις Γαλλία εκλάπησαν κατά τη διάρκεια διάρρηξης στα προάστια του Παρισιού, ανακοίνωσε σήμερα η Ζενεβιέβ ντε Φοντενέ, πρόεδρος της Επιτροπής Miss France.

«Ένα μέρος της ζωής μου χάθηκε. Ένα μεγάλο μέρος του θεσμού των καλλιστείων για τη Μις Γαλλία έκανε φτερά. Είμαι πολύ λυπημένη. Είναι απίστευτο ότι εκλάπησαν τόσο βαριά φορέματα. Αυτή η διάρρηξη είναι μαχαιριά στην καρδιά», είπε η 86χρονη ντε Φοντενέ.

Η διάρρηξη έγινε τη χθεσινή νύχτα στο Σεν-Κλου, κοντά στο Παρίσι.

«Τα φορέματα αυτά, κυρίως νυφικά, είχαν φορεθεί στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Γαλλία. Ήταν περίπου 40 και τα φύλασσα με μεγάλη φροντίδα στην έδρα της Επιτροπής Μις Γαλλία, η οποία στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το διαμέρισμά μου. Ανάμεσα σε αυτά, υπήρχε το φόρεμα που φορούσε η Σόνια Ρολάν» (που εξελέγη Μις Γαλλία το 2000 στον 70ό διαγωνισμό ομορφιάς), δήλωσε.

Η Ζενεβιέβ ντε Φοντενέ, «η κυρία με το καπέλο» όπως είναι το υποκοριστικό της, ηγείτο του θεσμού έως το 2002. Είχε γνωρίσει το 1952 τον πρόεδρο της διοργάνωσης των καλλιστείων για τη Μις Γαλλία Λουί Πουαρό ντε Φοντενέ, τον οποίο παντρεύτηκε και ανέλαβε η ίδια τη διεύθυνση της Επιτροπής Μις Γαλλία το 1981 μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Το 2002 ο όμιλος οπτικοακουστικών παραγωγών Endemol, ευρωπαϊκός κολοσσός του τηλεριάλιτι, πήρε τον έλεγχο της εταιρίας, του εμπορικού σήματος Miss France και του διαγωνισμού, που μεταδίδεται αποκλειστικά από το γαλλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ιστορική Επιτροπή Μις Γαλλία παραμένει στα χέρια της ντε Φοντενέ.

newsbeast.gr


Πηγή