Ο Gilberto Benetton, συνιδρυτής του γνωστού brand ρούχων, άφησε την τελευταία του πνοή στα 77 του ύστερα από μια βαριά αρρώστια, όπως ανέφερε η ομάδα του Ιταλικού brand.

Η γυναίκα του, Lalla, και οι κόρες του Barbara και Sabrina ήταν στο πλευρό του τις τελευταίες του στιγμές. Ο θάνατός του ήρθε 3 μήνες μετά τον θάνατο του νεότερου αδερφού του, Carlo, ο οποίος απεβίωσε στα 74 του χρόνια.

Το brand Benetton ιδρύθηκε από τα αδέρφια Luciano, Carlo, και Gilberto μαζί με την αδερφή τους Giuliana, όπου ξεκίνησαν να πουλούν πουλόβερ σε ένα μικρό χωριό κοντά στην Βενετία, περίπου το 1960. Έγιναν γρήγορα πολύ δημοφιλή και σιγά σιγά τα χαρακτηριστικά μάλλινα πουλόβερ κυκλοφόρησαν σε πολλά χρώματα και σχέδια και κατέκτησαν το αγοραστικό κοινό.

Tα χρόνια 1982 μέχρι 2000 υπήρξαν τα σημαντικότερα για την εξέλιξη του brand καθώς έκαναν πολλές καινοτόμες και προκλητικές καμπάνιες με τον φωτογράφο Oliviero Toscani, με πιο χαρακτηριστική αυτή του 1989 όπου μια μαύρη γυναίκα θηλάζει ένα λευκό μωρό.

Την τελευταία δεκαετία οι πωλήσεις της Benetton είχαν πάρει την κατηφόρα και ο ίδιος ήταν αντιπρόεδρος της οικογενειακής εταιρείας Edizione όπου πέρα από ρούχα περιλάμβανε τηλεπικοινωνία, catering και πολλά άλλα.

govastileto.gr


Πηγή