«Το Σχέδιο Β κάνει μια προσπάθεια να γίνει συνεννόηση και συμπαράταξη πολλών δυνάμεων ώστε να προβληθεί μια εναλλακτική λύση στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε σήμερα το πρωί από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ενώ τόνισε ότι το μεγαλύτερο ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι ποιος βρίσκεται πιο δεξιά, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δυστυχώς ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, παρά μονόν ότι την προσέβαλε και την καταξίωσε. Βλέπουμε ότι έχει πάρει μέτρα, όπως την παράδοση της διαχείρισης της περιουσίας στους ξένους χειρότερα από την ΝΔ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαβάνος. 

Σχολιάζοντας τις σχέσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της διήμερης επίσκεψής της στην Αθήνα, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι «ο Τσίπρας έχει Γερμανίδα Baby Sitter. Είναι σαφές ότι οι επισκέψεις των ηγετών από την μια χώρα σητν άλλη γίνονται ανάμεσα σε ηγέτες που έχουν διαφορές αλλά κατά την γνώμη μου η κ. Μέρκελ έρχεται σε μια φάση παρέμβασης στα πολιτικά ζητήματα της χώρας». 

«Ερχεται σε μια στιγμή όπου αμφισβητείται η δυνατότητα να υπάρξει πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αμφισβητείται η δυνατότητα να υπάρξει πλειοψηφία η οποία θα δίνει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και που έχει αρχίσει μια εκλογική περίοδος», πρόσθεσε. 

Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε δε ότι «η κ. Μέρκελ δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή μιας συμφωνίας που δεν αποβλέπει απλώς να λύσει ένα πρόβλημα μεταξύ δύο γειτόνων, αλλά είναι ένα μέσο για την είσοδο άλλης μιας βαλκανικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», γεγονός που ο ίδιος κρίνει ως αρνητικό. 

«Ζούμε σε μια εποχή όπου έχουμε μια από τις πιο δουλικές κυβερνήσεις μετά την ανεξαρτησία της χώρας μας με την επανάσταση του 1821. Εχουμε καθαρή επέμβαση του ξένου παράγοντα στο εσωτερικό της χώρας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι «η γοητεία της εξουσίας» φαίνεται πως άλλαξε τη στάση τόσο του κ. Τσίπρα όσο και των υπόλοιπων στελεχών του κόμματος. «Η αποχώρησή μου από τον συνασπισμό ήταν μια προειδοποίηση από μέρους μου για το τι μέλει γενέσθαι, αλλά αυτά ανήκουν στην ιστορία», επεσήμανε ο κ. Αλαβάνος. 

 


kathimerini.gr