Με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και που παρουσιάζει αποκλειστικά η aftodioikisi.gr, συγκροτείται Ομάδα Εργασίας για την επιτάχυνση των διαδικασιών διορισμού των διοριστέων της  προκήρυξης 1Κ/2017 του Α.Σ.Ε.Π

Η θητεία της Ομάδας Εργασίας (σ.σ. ονόματα και αρμοδιότητες μπορείτε να δείτε παρακάτω), λήγει με το διορισμό και την ανάληψη καθηκόντων των διοριστέων της Προκήρυξης 1Κ/2017 του Α.Σ.Ε.Π.

Η προκήρυξη 1Κ/2017 εκδόθηκε για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 404 θέσεων δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Γραμματέων.

Ακολούθησε μπαράζ έντονων διαμαρτυριών φορέων αλλά και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή για τον αποκλεισμό διάφορων τίτλων σπουδών από τον πίνακα των αποδεκτών για τη θέση τίτλων. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβει στη διαδικασία.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr,  η υπόθεση αφορά την αλλαγή στάσης του ΑΣΕΠ στον τρόπο προσμέτρησης των μορίων από μεταπτυχιακούς τίτλους και συγκεκριμένα ποιοι κρίνονται συναφείς με το αντικείμενο των θέσεων, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός οριστικών πινάκων περίπου 140 επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων, δηλαδή το 35% της αρχικής λίστας.

Με προσωρινή διαταγή του το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών «πάγωσε» το διαγωνισμό.

Για τις 404 θέσεις γραμματέων δικαστηρίων υποβλήθηκαν συνολικά 31.221 αιτήσεις με τις πιθανότητες επιτυχίας να είναι 1/77. Είχε προηγηθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων εξαιτίας του ότι η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω υψηλού φόρτου του συστήματος, ενδεικτικό του εντυπωσιακού ενδιαφέροντος για την προκήρυξη.

Οι διαμαρτυρίες των υποψηφίων με βασικό επιχείρημα «πώς είναι δυνατόν το ΑΣΕΠ να θεωρεί ότι με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών δεν μπορείς να ασκήσεις καθήκοντα γραμματέα Δικαστηρίου», και στην aftodioikisi.gr ήταν καθημερινές.

Το ίδιο το ΑΣΕΠ με επίσημη ανακοίνωσή του τόνιζε τότε ότι ο διαγωνισμός θα κριθεί στα δικαστήρια (σ.σ. δηλαδή, στην ουσία καλούσε τους υποψηφίους να στραφούν κατά της 1Κ/2017).

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Δρ. Ηλίας Κολλύρης, Δικηγόρος, ο οποίος απάντησε μέσω της aftodioikisi.gr στα σχετικά ερωτήματα των υποψηφίων.

Δείτε σχετικά παρακάτω:

ΑΣΕΠ: «Έκοψε» γραμματείς Δικαστηρίων γιατί δεν είχαν συναφές μεταπτυχιακό-Αιτήματα για αλλαγή απόφασης

Δείτε το ΦΕΚ με τη συγκρότηση της ομάδας εργασίας:

ΦΕΚ-ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1Κ/2017


Πηγή