Τα εύσημα στην Ελλάδα και προσωπικά στην Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά αποδίδουν διεθνείς οργανισμοί του παγκόσμιου τουρισμού για την επιτυχή πορεία του κλάδου τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα η πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), Γκλόρια Γκεβάρα Μάνσο, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνίδα Υπουργό για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού την περασμένη χρονιά. Είναι εντυπωσιακό, υπογραμμίζει, πως τη στιγμή που η ανάπτυξη του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα ανέρχεται στο 4,6%, η Ελλάδα τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 6% το 2017. Ποσοστό, όπως λέει, 4 φορές μεγαλύτερο από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, για να προσθέσει ότι στις λίστες που έχει το WTTC δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. «Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του τουρισμού» υπογραμμίζει.

Μάλιστα αυτό είναι και η αιτία, όπως εξηγεί η κ. Γκεβάρα Μάνσο, που προσκάλεσε την Έλενα Κουντουρά, σε παγκόσμια συνδιάσκεψη του WTTC στο Λονδίνο το Νοέμβριο, προκειμένου να εξηγήσει σε ομόλογους υπουργούς, τι είναι αυτό που κάνει καλά η Ελλάδα στον κλάδο του τουρισμό, τι διαφορετικό κάνει, συμπλήρωσε η κα Γκεβάρα.

Εστιάζοντας στην Ελλάδα σημειώνει ότι έσπασε η εποχικότητα στις αφίξεις των τουριστών και επιμηκύνθηκε η περίοδος με την πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Παράλληλα, η Ελλάδα εμφανίζει μια πολυσυλλεκτικότητα στην προσέλκυση τουριστών, ενώ νέα τουριστικά προϊόντα προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της. Στο σημείο αυτό η κα Γκεβάρα Μάνσο υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να συνεχιστεί η υφιστάμενη πολιτική. «Χτίσατε το σπίτι, αυτό πρέπει να συνεχιστεί και να προχωρήσετε στον στολισμό του. Η πολιτική που εφαρμόστηκε στον τουρισμό στην Ελλάδα είναι αυτή που έβαλε τα θεμέλια για την ανάπτυξη του τουρισμού. Αν έλθει κάποιος και πει εγώ θέλω να χτίσω ένα καινούριο σπίτι, αυτό θα πάει την Ελλάδα πολύ πίσω στον τουρισμό» υποστηρίζει.

Σε κάθε περίπτωση ο τουρισμός είναι προτεραιότητα για την Ευρώπη, γιατί έχουν αντιληφθεί τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί. Ωστόσο υπάρχουν κυβερνήσεις που δεν έχουν μεγιστοποιήσει τη δυναμική του κλάδου. Η Ελλάδα έχει καταφέρει να μεγιστοποιήσει αυτή τη δυναμική, εκτιμά η κα Γκεβάρα.

Με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), Ζουράμπ Πολιλικασβίλι ενώπιον 23 Υπουργών κρατών-μελών του UNWTO και top level executives διεθνών οργανισμών στην 1η διεθνή συνάντηση υψηλού επιπέδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών που διοργανώθηκε ποτέ στην Ελλάδα, απέδωσε τα εύσημα στην Έλενα Κουντουρά για την πρωτοβουλία της να διοργανωθεί αυτή η Συνάντηση στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, έκανε λόγο για την ιδιαίτερα πετυχημένη φετινή τουριστική χρονιά του ελληνικού τουρισμού, που απέδωσε στις προσπάθειες της ηγεσίας του Υπουργείου και προσωπικά στην Υπουργό Τουρισμού,της οποίας η φήμη είναι διεθνής, «world famous Elena Kountoura» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ,απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους των κρατών-μελών τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο ανάπτυξης στον κλάδο του τουρισμού, όπου με την τεχνογνωσία της μπορεί να βοηθήσει κι άλλες χώρες να αναπτυχθούν αντίστοιχα.

Πηγή