Μια συνεργασία στον χώρο της λαϊκής Δεξιάς φαίνεται πως είναι στα σκαριά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Βελόπουλος, επικεφαλής του κόμματος Ελληνική Λύση, βρίσκεται σε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Νέας Δεξιάς Φαήλο Κρανιδιώτη για κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές.

Ενδεικτικό των νέων τάσεων που διαμορφώνονται στο αμιγώς δεξί κέρας του πολιτικού συστήματος είναι πως ο κ. Κρανιδιώτης, προσφάτως κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο, με τον οποίο κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε συναντηθεί και είχε υπάρξει παραφιλολογία για πιθανή συνεργασία τους, πως, αν πραγματικά δεν ήθελε τη συμφωνία των Πρεσπών, θα έπρεπε να είχε ρίξει την κυβέρνηση, λαμβάνοντας έτσι σαφείς και τελεσίδικες αποστάσεις από την πολιτική των ΑΝΕΛ. Η πιθανή πάντως συνεργασία των δύο κομμάτων είναι καινούργια, καθώς η μέχρι τώρα συζήτηση, η οποία είχε ναυαγήσει ουσιαστικά από το καλοκαίρι, ήταν η δημιουργία μιας «δεξιάς ελιάς», κάτι που δεν προχώρησε, καθώς τα εμπλεκόμενα κόμματα, παρά την κοινή ιδεολογική κατεύθυνση, είχαν διαφορετικές οπτικές.

Το θέμα, πάντως, της «ενοποίησης» φαίνεται πως υπάρχει στα σχέδια και κάποιων ακόμη. Το αποκάλυψε ο Δημήτρης Καμμένος, που ίδρυσε με τον Τάκη Μπαλτάκο το κόμμα Δύναμη Ελληνισμού. «Ελπίζω ότι μέχρι τις εκλογές, ή κάποιους μήνες πριν, θα υπάρξει συμπαράταξη πατριωτική και θα κατεβούμε όλοι μαζί σε ένα ενιαίο μέτωπο», είπε προσφάτως μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.


Πηγή