Ο Ραλφ Λόρεν ήταν η έμπνευση για το αγγλικό ανδρικό περιοδικό The Rake όταν ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία.

Έχει λοιπόν κάθε λόγο να γιορτάζει τόσο τα 50 χρόνια καριέρας του Αμερικανού σχεδιαστή όσο και τα 10α γενέθλια του με ένα ειδικό τεύχος αφιέρωμα στον Ραλφ Λόρεν, ο οποίος φωτογραφήθηκε και για το εξώφυλλό του.

Τα δύο brand γιόρτασαν την ιστορία τους σε εκδήλωση στο κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων Ralph Lauren στη Madison Avenue στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Wei Koh, ιδρυτής του The Rake, δήλωσε ότι ο Λόρεν αποτέλεσε πηγή έμπνευσής του, όταν διαμόρφωνε την αποστολή του περιοδικού που είναι «η σύγχρονη φωνή της κλασικής κομψότητας».

Ο γεννημένος στην Αμερική, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο Koh, ανέφερε ότι δεν είναι μόνο η διαχρονική μόδα του σχεδιαστή που τον κάνει σημαντικό σήμερα. Αντιπροσωπεύει επίσης ό,τι είναι καλό για την Αμερική σε μια εποχή που στη χώρα προκαλείται μεγάλος διχασμός.

«Αυτό που αντιπροσωπεύει ο Ραλφ είναι η ενότητα, η ελπίδα και η αισιοδοξία» είπε.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας το περιοδικό The Rake ζήτησε από τον σχεδιαστή να επιλέξει 10 αγαπημένα σχέδια γραβάτας από τα πρώτα του χρόνια στη βιομηχανία της μόδας για μία συλλεκτική συλλογή περιορισμένης έκδοσης που είναι διαθέσιμη προς πώληση στο The Rake και σε επιλεγμένα καταστήματα Ralph Lauren.

«Ήθελα πάντα να ταξιδέψω στο παρελθόν με μία μηχανή του χρόνου, επειδή ποτέ δεν ήξερα πως ήταν οι γραβάτες» είπε ο Koh. Συνεπώς, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν τη συλλογή – έχουν κυκλοφορήσει μόνο 67 – είναι αριθμημένες πωλούνται σε δερμάτινη θήκη και συνοδεύονται από ένα φυλλάδιο με την ιστορία της συλλογής, σύμφωνα με το WWD.

«Όταν ο Wei Koh μου πρότεινε να δημιουργήσω μια ειδική συλλογή με αφορμή τα 50 χρόνια μου στον χώρο της μόδας μου άρεσε πολύ η ιδέα», δήλωσε ο Λόρεν.

«Σε τελική ανάλυση, με μία γραβάτα ξεκίνησε αυτό το ταξίδι πριν από 50 χρόνια. Οι γραβάτες μου ήταν διαφορετικές, κατασκευασμένες από υφάσματα που εφηύρα. Ήταν χειροποίητες και τις πρώτες μέρες, η Ρίκι (η σύζυγός του) και οι γονείς της έραβαν τις ετικέτες. Εργαζόμουν σε έναν σχεδιαστή στο Empire State Building και στη συνέχεια εγώ ο ίδιος τις παρέδιδα στα καταστήματα φορώντας το τζιν μου, οδηγώντας το vintage Morgan μου. Αυτές οι γραβάτες δεν ήταν απλώς γραβάτες, ήταν η αρχή ενός κόσμου και ενός τρόπου ζωής που ονειρεύτηκα και στον οποίο πίστευα» τόνισε ο σχεδιαστής.

newsbeast.gr


Πηγή