Με διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. «απαντά» το ΚΚΕ στις συνθήκες ακραίας πόλωσης που διαμορφώνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς ουσιαστικά η χώρα έχει εισέλθει σε μακρά προεκλογική περίοδο. Ο γ.γ. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μία ημέρα μετά τη συγκέντρωση και την πορεία στην Αθήνα εναντίον των στρατιωτικών βάσεων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη χώρα μας, βρέθηκε χθες στην Πάτρα. Εκεί, ο κ. Κουτσούμπας θέλησε να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους σε μια λογική απεγκλωβισμού από τα διλήμματα που θέτουν τα κόμματα του νέου διπολισμού. Αναφέρθηκε, έτσι, σε «ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ.», οι οποίες, όπως τόνισε, «δεν μπορούν να κρύψουν ότι και οι δυο τους υπηρετούν τον σημερινό βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ επιτέθηκε σφοδρά στον Αλέξη Τσίπρα και στο πρωθυπουργικό αφήγημα επιτυχίας περί εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «συνεχίζει να κοροϊδεύει» και μίλησε για «μια κοινωνία που είναι κυριολεκτικά γονατισμένη» και παρέπεμψε σε στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία «το 34,8% του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της “επίσημης φτώχειας” και του “κοινωνικού αποκλεισμού”». Διερωτήθηκε δε, «τι αλλάζει στη ζωή του ελληνικού λαού;» όταν, όπως πρόσθεσε, «είναι εδώ και παραμένουν σε ισχύ όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων που στράγγισαν το εισόδημά του, καταπάτησαν τα δικαιώματά του» και όταν παραμένουν «η επιτροπεία, οι αυστηροί δημοσιονομικοί στόχοι από τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεκκλίνει ούτε ευρώ».

Ο κ. Κουτσούμπας αμφισβήτησε τις αναφορές σε επιτυχία της Ελλάδας, όσον αφορά την επιστροφή στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι το κλίμα εφησυχασμού και κανονικότητας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, είναι τελείως επίπλαστο και αυτό καταδεικνύει η πρόσφατη αναταραχή στο χρηματιστήριο.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε ο γ.γ. του ΚΚΕ από την Πάτρα στις επιλογές της κυβέρνησης και όσον αφορά την αμυντική συνεργασία. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος απ’ την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να γίνει ο σημαιοφόρος των σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι να γίνει η ίδια η Ελλάδα στόχος στην περίπτωση μιας πιο γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή