Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center ο γάμος είναι το κλειδί για την ευτυχία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 44 χώρες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη πηγή ευτυχίας είναι η οικογένεια.

Παρατήρησαν ότι οι παντρεμένοι άνθρωποι ζουν συνήθως τουλάχιστον 3 χρόνια περισσότερα και ταυτόχρονα έχουν καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία από τους ανύπαντρους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η οικογένεια σε έναν άνθρωπο, αυξάνει τα αισθήματα ικανοποίησης και όσο περισσότερο χρόνο περνά κάποιος με την οικογένεια του, τόσο θετικότερα αυτό επενεργεί στην ψυχική υγεία και στην ευτυχία του.

Προηγούμενες έρευνες σε μοναχές οι οποίες μάλιστα διήρκεσαν 70 χρόνια, έδειξαν ότι οι αυτές που έδειχναν ότι στα πρότερα χρόνια είχαν ζήσει θετικές αισθηματικές καταστάσεις κέρδισαν 10 επιπλέον χρόνια ζωής από ότι αυτές που είχαν τις λιγότερο θετικές αισθηματικές καταστάσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η τελευταία έρευνα έδειξε πολλά πειστικά στοιχεία ώστε να είναι σε θέση να στηρίζουν τη θεωρία, ότι η ευτυχία προσθέτει χρόνια και μάλιστα «όμορφα» χρόνια στη ζωή μας.

govastileto.gr


Πηγή