Μια εκ βαθέων συνέντευξη για την πολυτάραχη ζωή της και όλα όσα συνέβησαν προκειμένου να πάρει το ρόλο της «Κλεοπάτρας» τον οποίο τελικά πήρε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, έδωσε η Τζόαν Κόλινς.

Η Τζόαν Κόλινς μίλησε στην εκπομπή «Sunday Morning» του CBS και αναφέρθηκε σε μερικούς από τους άνδρες της ζωής της, στην ερωτική της σχέση με τον Γουόρεν Μπίτι αλλά και τους πέντε συζύγους της , τους οποίους μάλιστα, δεν δίστασε να βαθμολογήσει.

Η διάσημη ηθοποιός, ηλικίας 85 ετών, αποκάλυψε πως της έταξε τον ρόλο της «Κλεοπάτρας» στην ομώνυμη ταινία, ένα μεγάλο στέλεχος της παραγωγής, αρκεί να ήταν πρόθυμη να ανταποκριθεί στις «απαιτήσεις» του.

«Υπήρχαν κάποια πολύ μεγάλα κεφάλια που μου υποσχέθηκαν αυτό το ρόλο αν ήμουν ‘καλή’ μαζί τους» εξήγησε η Τζόαν Κόλινς. «Έτσι θα έπαιρνα το ρόλο. Χόρευα με έναν από τους άνδρες που ήταν επικεφαλής του στούντιο. ‘Θα σε βάλω σε ένα πολύ όμορφο διαμέρισμα και θα έρχομαι να σε βλέπω και θα πάρει όχι μόνο τους καλύτερους ρόλους, αλλά ακόμη και την Κλεοπάτρα’ έτσι μου είχε πει» τόνισε η διάσημη ηθοποιός.

Βέβαια, όπως είναι γνωστό, η Τζόαν Κόλινς δεν υποδύθηκε τον διάσημο ρόλο καθώς η απάντησή της στην ανήθικη πρότασή του ήταν: «Ωραία ιδέα. Είμαι εδώ με τον ατζέντη μου, Τζέι Κάντερ, ας μιλήσουμε μαζί του γι’ αυτό».

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στο ρόλο της Κλεοπάτρας

Ερωτηθείσα αν ανησυχούσε ή ακόμη και αν γνώριζε ότι η απόφασή της να αρνηθεί αυτή την πρόταση θα είχε πιθανές συνέπειες, η Τζόαν Κόλινς εξήγησε ότι ήταν απολύτως σταθερή στις αξίες της. «Ποτέ δεν θα έδινα το σώμα μου σε κάποιον γέρο για έναν ρόλο, ή ακόμη και σε κάποιον νέο άνδρα. Δεν θα το έκανα ποτέ, μα ποτέ αυτό» εξήγησε η Τζόαν Κόλινς.

Μιλώντας στην Daily Mail πριν από δύο χρόνια για το ίδιο περιστατικό, ήταν πιο λεπτομερής.
«Ο τότε επικεφαλής του 20th Century Fox, Μπάντι Άντλερ και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου – ένας Έλληνας μεγάλης ηλικίας που θα μπορούσε να είναι παππούς μου – με βομβάρδιζαν με προτάσεις και υποσχέσεις πως ο ρόλος θα ήταν δικός μου αν ήμουν ‘καλή’ μαζί τους» είχε πει πριν από δύο χρόνια η Τζόαν Κόλινς. «Ήταν ένας ευφημισμός που επικρατούσε στο Χόλιγουντ. Δεν θα μπορούσα και δεν θα ήθελα – η σκέψη και μόνο να πάω με τόσο ηλικιωμένους άνδρες ήταν απαράδεκτη. Έτσι τους απέφυγα και κρυβόμουν από αυτούς και έβρισκα δικαιολογίες ενώ περνούσα από ατελείωτα δοκιμαστικά για τον ρόλο της Κλεοπάτρας».

Τελικά, την βασίλισσα της Αιγύπτου την υποδύθηκε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Και όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, έτσι και η Τζόαν Κόλινς είχε πολλούς ερωτικούς συντρόφους και πολλές μεγάλες αγάπες – παντρεύτηκε μάλιστα 5 φορές – μεταξύ των οποίων και ο Γουόρεν Μπίτι.

Η Τζόαν Κόλινς με τον Γουόρεν Μπίτι

«Συνηθίζαμε να σταματάμε στην Sunset Boulevard στα περίπτερα και ο Γουόρεν πάντα κοίταζε να δει αν υπήρχαν φωτογραφίες μας στα περιοδικά» αποκάλυψε η Τζόαν Κόλινς.

Ερωτηθείσα αν ήταν ερωτευμένη με τον Γουόρεν Μπίτι, απάντησε: «Έτσι νομίζω. Είναι όπως αυτό που είπε ο πρίγκιπας Κάρολος : ‘οτιδήποτε σημαίνει η λέξη αγάπη’».

Όσο για τον συμπρωταγωνιστή της στην διάσημη σειρά «Δυναστεία» Τζον Φόρσιθ, είπε: «ο Τζον δεν με συμπαθούσε. Ήταν μισογύνης και σεξιστής».

Φωτογραφίες: AP


Πηγή