«Η ιστορία είναι μια αντανάκλαση του χρόνου, που σχηματίζεται από μνήμες. Ταυτόχρονα, όμως, προσφέρει μια ματιά στο μέλλον». Με αυτές τις αράδες η MV Agusta μας συστήνει την Superveloce 800.

Μια μοτοσυκλέτα χάρμα οφθαλμών, ένα έργο τέχνης σε δύο τροχούς που παρουσιάζει η ιστορική ιταλική φίρμα στην έκθεση EICMA, στο Μιλάνο.

Η MV Agusta «έχτισε» το μύθο της στις πίστες, εκεί που πανηγύρισε θρυλικές νίκες και κατέκτησε 37 Παγκόσμιους τίτλους.

H Superveloce 800 που παρουσιάζει το ιταλικό εργοστάσιο στην EICMA είναι ένα concept που αποτελεί τον προάγγελο του μοντέλου που θα βγει στην παραγωγή το δεύτερο μισό του 2019.

Λόγω των μοναδικών τεχνολογικών και αισθητικών χαρακτηριστικών της, η Superveloce 800 προορίζεται να γίνει ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα και αυθεντικά μοντέλα στην ιστορία της MV Agusta.

Γενικά μιλώντας, μπορεί κάποιος να προσάψει πολλά στους Ιταλούς, αλλά για ένα πράγμα δεν μπορεί να τους πει τίποτα: το design. Και πράγματι το νέο πόνημα της MV Agusta είναι «χάρμα ιδέσθαι» από αισθητικής άποψης.

Το πλήρως ανθρακονημάτινο φέρινγκ με τις κλασσικές γραμμές αγκαλιάζει τον κινητήρα και το πλαίσιο, ενώ η κίτρινης απόχρωσης ζελατίνα όπως και το κρύσταλλο του στρογγυλού προβολέα LED αποτείνουν φόρο τιμής στα 70s.

To υποπλαίσιο δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να μετατρέπει την μοτοσυκλέτα σε μονόσελη ή δίσελη ανάλογα με τις ορέξεις του.

Εντυπωσιακή είναι και η μινιμαλιστική ουρά με το ενσωματωμένο στρογγυλό φωτιστικό σώμα, ενώ μια από τις πιο εντυπωσιακές λεπτομέρειες είναι η τάπα βενζίνης του ρεζερβουάρ που δένει με δύο δερμάτινους ιμάντες στο πλαίσιο.

Ο κινητήρας προέρχεται από την F3 800 (3κύλινδρος σε σειρά/798 κ. εκ./148 hp) αλλά έχει δεχθεί αναβαθμίσεις ώστε να έχει βελτιωμένη απόδοση. Εντυπωσιακό και το σύστημα εξάτμισης που ακολουθεί διάταξη 3 σε 1 σε 3 με τα ασύμμετρα τελικά να εδράζονται δύο στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας και ένα στην αριστερή.

«Είναι ένα project που ονειρευόμουν να κάνω εδώ και μια δεκαετία, γιατί έχουμε ένα από τα πιο απίστευτα brands από άποψη κληρονομίας και ποτέ μέχρι σήμερα στην πραγματικότητα δεν το είχαμε περάσει αυτό στη σχεδίαση μιας μοτοσυκλέτας. Είναι πραγματικά μια πολύ ωραίο να σου δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσεις μια τέτοια μοτοσυκλέτα», λέει ο επικεφαλής σχεδίασης Adrian Morton.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Superveloce 800, ούτε πληροφορίες για την τιμή της που αναμένεται να είναι αρκετά υψηλή. Το μόνο σίγουρο είναι πως για πολλοστή φορά οι Ιταλοί το έκαναν το θαύμα τους δημιουργώντας μια δίτροχη ονείρωξη.

newsbeast.gr


Πηγή