«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε ότι η σύμβαση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ως εκ τούτου είναι αλλοιωμένη «γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες». 

«Ο Ζάεφ και η πλευρά των Σκοπίων έχει παραβιάσει την ίδια τη συμφωνία, η οποία δεν έχει καμία ισχύ καθώς δεν έχει την υπογραφή του προέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων. Η συμφωνία έχει περάσει δια της συνταγματικής εκτροπής στα Σκόπια», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είχε ενημερώσει εξ’ αρχής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «θα βάλω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Plan B». 

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για “Μακεδόνες” και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία» σημείωσε παράλληλα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ενώ επανέλαβε ότι «όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη». 

«Αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή», υποστήριξε ο κ. Καμμένος

Αναφερόμενος στους πρώην βουλευτές του κόμματος του που επέλεξαν να στηρίξουν τη κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι «αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στο υπουργικό συμβούλιο με τη συνείδησή τους».

Casus beli για τον κ. Τσίπρα αν κρατήσει υπουργούς των ΑΝΕΛ, τόνισε ο κ. Καμμένος ερωτηθείς σχετικά. 

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε μεταξύ άλλων νέα πυρά προς τον κ. Κοτζιά, χαρακτηρίζοντάς τον «νεροκουβαλητή του Παπανδρέου», ενώ τόνισε πως «υπάρχουν καταγγελίες ότι κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών δόθηκαν σε σκοπιανά μέσα. Όλα αυτά πρέπει να ελεγχθούν». 


kathimerini.gr