Το δέρμα του μωρού είναι ευαίσθητο, άρα εμφανίζει ξηρότητα πιο εύκολα από ενός ενηλίκου. Το mother.gr δίνει συμβουλές για την πρόληψη και σωστή αντιμετώπιση της ξηροδερμίας του μικρού σας:

Το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό είναι βασικός παράγοντας πρόκλησης ξηροδερμίας. Το ιδανικό είναι να κάνετε μπάνιο το μωρό σας με χλιαρό προς ζεστό νερό και όχι για πολλή ώρα.

Αν θέλει να παίξει με το νερό, αφήστε το να το κάνει πριν χρησιμοποιήσετε το όποιο προϊόν καθαρισμού, μιας και αν παίξει στο τέλος του μπάνιου, η παρατεταμένη έκθεσή του στη σαπουνάδα θα προκαλέσει ξηροδερμία.

Σημαντική επίσης είναι και η επιλογή κατάλληλου βρεφικού αφρόλουτρου, να περιέχει δηλαδή καταπραϋντικές ουσίες που σέβονται το pH του δέρματός του.

Μετά το μπάνιο, η πρώτη σας δουλειά είναι να το σκουπίσετε καλά και να του βάλετε ενυδατική κρέμα, ειδική για μωρά. Αν, παρά τη χρήση της, συνεχίζει να έχει ξηροδερμία, ζητήστε του να σας προτείνει άλλη κρέμα.

Βεβαιωθείτε ότι η ατμόσφαιρα στο σπίτι δεν είναι ξηρή, αλλά όσο υγρή πρέπει. Μια καλή ιδέα θα ήταν να αγοράσετε έναν υγραντήρα.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ότι το παιδί εμφανίζει συχνά κόκκινα σημάδια στο δέρμα του, υπάρχει περίπτωση να μην αρκεί μια απλή εφαρμογή ενυδατικής κρέμας. Αν παράλληλα το παιδί δείχνει ενόχληση από αυτά, απευθυνθείτε τάχιστα στο γιατρό του.

Κάντε ξεκάθαρο στο μυαλό σας ότι τυχόν ξηροδερμία του μωρού δε συνεπάγεται αυτόματα κάποια πιο σοβαρή πάθηση του δέρματος. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οφείλεται στο γεγονός ότι οι ιδρωτοποιοί και σμηγματογόνοι αδένες του είναι υπό διαμόρφωση.

govastileto.gr


Πηγή