Ο 3ος γύρος του EKO Racing Dirt Games βρίσκεται προ των πυλών, με 55 συμμετέχοντες να ετοιμάζονται για μια αναμέτρηση στην πίστα του μηχανοκίνητου αθλητισμού του Δήμου Χαλκίδας, η οποία και θα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν.

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες συναντήσεις, όπου οι πρωταγωνιστές του θεσμού αναμετρήθηκαν στις πίστες του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο και το Διαδρόμιο, η διαδρομή των 2,2 χιλιομέτρων στη Χαλκίδα αποτελεί μια τελείως διαφορετική πρόκληση. Τα χαρακτηριστικά της θυμίζουν πολύ περισσότερο ειδική διαδρομή αγώνα ράλι, γεγονός που απαιτεί άλλη προσέγγιση από τους οδηγούς, αλλάζοντας πιθανότατα και τις ισορροπίες. Την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα έχει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με την βοήθεια του Δ.Α.Ο.Π.ΠΕ.Χ ενώ για δεύτερη συνεχόμενη φορά θα αποτελέσει και γύρο του Timed Rally Challenge και συγκεκριμένα τον 4ο.

Ο 3ος γύρος Dirt Games είναι ιδιαίτερα σημαντικός, με δεδομένο το γεγονός ότι απομένουν τρεις ακόμα αγώνες για την ολοκλήρωση του θεσμού. Οι επικεφαλής του Κυπέλλου και των Επάθλων δεν έχουν περιθώρια για απώλειες, την ώρα που όσοι ακολουθούν διεκδικώντας τα πρωτεία γνωρίζουν πως οι ευκαιρίες για ανατροπή ελαττώνονται.

Δεν είναι όμως μόνο οι χωμάτινες φόρμουλες που θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον, αλλά και η κατηγορία των αυτοκινήτων, με ικανούς οδηγούς όπως οι Παναγιώτης Ρουστέμης (Mitsubishi Lancer Evo X), Λευτέρης Αλυγιζάκης (Mitsubishi Evo IX), Πάνος Κωνσταντάκος (Mitsubishi Evo VII), Γιώργου Βασιλάκη (Ford Fiesta R5) και Σταμάτη Αθανάσουλα (Subaru Impreza 555).

Ο αγώνας, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων και την υποστήριξη του MyKteo του Ομίλου Θαλάσση, θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 10 π.μ και οι οδηγοί θα κάνουν τέσσερα περάσματα εκ των οποίων θα μετρήσουν τα τρία καλύτερα.

Σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους γύρους του θεσμού, στη Χαλκίδα δε θα πραγματοποιηθεί Track Day το Σάββατο πριν από τον αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν τις αναγνωρίσεις της διαδρομής την προηγούμενη μέρα του αγώνα με πολιτικά αυτοκίνητα στα πρότυπα των ράλλυ.

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή