«Εκβιαζόμενο πρωθυπουργό», καθώς, και τάχθηκε κατά της διγλωσσίας απέπεμψε τον θερμότερο υποστηρικτή της συμφωνίας κράτησε στην κυβέρνηση τον Πάνο Καμμένο, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε επίσης ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση θα αποκτήσει σύντομα, μετά τις επόμενες εκλογές μια κυβέρνηση που θα μιλάει με μια φωνή στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ως έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσίπρας απέπεμψε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Απέπεμψε, δηλαδή, τον άνθρωπο, ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηριζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της.

Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός, είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η Ελλάδα, ειδικά σήμερα, σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες, χρειάζεται μία κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μία φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα, θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές».


Πηγή