«Με πονάει πολύ αυτή η ιστορία. Κάνω μεγάλη προσπάθεια να είμαι αντικειμενική, ομολογώ όμως ότι δυσκολεύομαι πάρα πολύ» δήλωσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με το αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρου.

Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον Real fm 97,8 πρόσθεσε ότι «αυτός ο νόμος Παρασκευόπουλου από την πρώτη στιγμή, είχε και στόχο την αποφυλάκιση των τρομοκρατών, εκτός από τους διάφορους βαρυποινίτες που κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι με τον Α ή Β τρόπο και λέει ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι θα διατάξει επανέλεγχο των πιστοποιητικών που βρήκαν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών, βαρυποινίτες, δολοφόνοι κλπ.

Μέσα σε αυτούς λοιπόν και οι δολοφόνοι της 17 Νοέμβρη. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, στην οποία άνθρωποι καταδικασμένοι για τρομοκρατία και για δολοφονίες ανθρώπων να βγαίνουν από τη φυλακή».

«Και το χειρότερο από όλα είναι ότι δύο συνάδελφοι βουλευτές, αυτής της Βουλής, βγαίνουν και συμφωνούν, οι οποίοι ενδεχομένως δεν έχουν σκεφτεί τι σημαίνει να πηγαίνει κάποιος στο γραφείο του και να παίρνει 13 σφαίρες στην πλάτη» συνέχισε.

Σχετικά με την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά σχολίασε ότι «αν ένας Πρωθυπουργός δεν θέλει να βγάλει έναν υπουργό, έχει πολλούς τρόπους να τον πείσει να παραμείνει. Ήταν σαφές από την αντίδραση του κ. Κοτζιά ότι ο Πρωθυπουργός τον απέπεμψε. Το αποτέλεσμα είναι ότι η εικόνα της χώρας είναι μια κυβέρνηση που αλληλοσπαράζεται και μια χώρα η οποία αδυνατεί να εμφανιστεί προς τους ξένους εταίρους με την απαραίτητη σοβαρότητα που επιβάλλεται στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής».

«Είναι σαφές ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα, ότι ο Πρωθυπουργός είναι εκβιαζόμενος και όσο δέχεται τον εκβιασμό αυτόν, η κυβέρνηση θα παραμείνει. Εάν κάποια στιγμή αποφασίσει να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή και τη σοβαρότητα της χώρας, τότε θα πάμε σε εκλογές» σχολίασε μεταξύ άλλων.  

 


Πηγή