Ελπίδα

Το πανεπιστήμιο του Kansas μελέτησε χωρισμένα ζευγάρια που επανασυνδέθηκαν και βρήκαν ότι σχεδόν τα μισά ζευγάρια ήλπιζαν ότι ο σύντροφός τους είχε αλλάξει προς το καλύτερο και επομένως θα μπορούσαν να κάνουν μία νέα αρχή σε πιο στέρεες βάσεις.

Οικειότητα

Οι περισσότεροι άνθρωποι, το 66% των συμμετεχόντων, δήλωσαν ότι ήθελαν να τα ξαναβρούν λόγω της οικειότητας και της εξάρτησης που είχαν αναπτύξει με τον συντροφό τους με την πάροδο του χρόνου. Η συναισθηματική επένδυση ήταν αυτή που έπεξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή τους. Το να ξεκινήσουν μία νέα σχέση από την αρχή με κάποιον άγνωστο απαιτούσε κόπο, χρόνο και αφοσίωση, παράγοντες που στις μεγαλύτερες ηλικίες ήταν αρκετά αποτρεπτικοί.

Αμφιβολία

Η ύψιστη δυσκολία του χωρισμού έγκειται στην αμφιβολία που ενέχει η απόφαση. Η πλειοψηφία των ζευγαριών οδηγήθηκαν στην επανασύνδεση επειδή αμφέβαλλαν για την απόφασή τους. Κι αν είχαν κάνει λάθος; Η δεύτερη ευκαιρία που έδωσαν στη σχέση τους ξεδιάλυνε το τοπίο.

Η ψυχολόγος Νoelle Nelson αναφέρει: «Δεδομένου ότι η σχέση σας δεν λειτούργησε για πρώτη φορά, κάτι πρέπει να αλλάξει για να λειτουργήσει την δεύτερη φορά. Διαφορετικά, οι ίδιες συγκρούσεις που προκάλεσαν τον χωρισμό θα επανέλθουν».

ladylike.gr


Πηγή