Ένα πολυτελές ξύλινο κρουαζιερόπλοιο 41 μέτρων πλέει στα νερά του ποταμού Μεκόνγκ, στη Νοτιοανατολική Ασία, προσφέροντας στους επιβάτες του μια διαφορετική εμπειρία κρουαζιέρας.

Σε σχέδια του αρχιτέκτονα Pascal Trahan και με την ιδιαίτερη γοητεία της περιοχής, το κρουαζιερόπλοιο είναι δημιουργημένο εξ ολοκλήρου από τοπική σκληρή ξυλεία και καλύπτεται από τοξωτές στέγες (η οροφή είναι ανοιγοκλειόμενη), στο στυλ των παραδοσιακών βαρκών που βρέθηκαν στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ στο Λάος.

Όλα μέσα στο κρουαζιερόπλοιο έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε, ο επιβάτης του να μπορεί να χαλαρώσει σε ένα προσεγμένης αισθητικής περιβάλλον, το οποίο αποπνέει ταυτόχρονα την οικειότητα του σπιτιού και την χλιδή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Το όνομά του είναι «Gypsy», αποτελεί μία έμπνευση της Mekong Kingdoms, έχει έντονο το στοιχείο του ξύλου και της ζεστασιάς που αυτό συνεπάγεται σε όλους τους χώρους του και μυεί σε μια διαφορετική φιλοσοφία κρουαζιέρας, όπως γίνεται αντιληπτό (εμμέσως) και από την ονομασία του.

Η πολυτέλεια και η χλιδή, παρόλα αυτά, είναι εμφανείς σε όλους τους χώρους αυτού του πλωτού παλατιού, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μόλις τέσσερα άτομα. Στα δύο δωμάτιά του, το ένα μάστερ με king size κρεβάτι και το άλλο με δύο μονά, το καθένα διαθέτει το δικό του μπάνιο, οι ανέσεις και οι παροχές υψηλών standards ξενοδοχείων συναντώνται στο μεγαλείο τους.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται, επίσης, επιλογή μαξιλαριού, παροχή μπουρνουζιού και παντοφλών καθώς και επιλεγμένα είδη μπάνιου. Όσον αφορά στους κοινόχρηστους χώρους του, η ρομαντική και ταυτόχρονα οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο του σαλονιού προδιαθέτουν για απολαυστικές γευστικές στιγμές στην τραπεζαρία ή την απόλαυση του ηλιοβασιλέματος με ένα κοκτέιλ στο χέρι στο μπαρ στο ξύλινο κατάστρωμα.

Το «Gypsy» έχει ως αφετηρία του το Λουάνγκ Πραμπάνγκ στο Λάος, ενώ η διαδρομή του περνάει μέσα από την ήρεμη γοητεία του ποταμού Mekong και καταλήγει μετά από τέσσερις ημέρες στο Χρυσό Τρίγωνο. Οι τιμές ξεκινάνε από 4.800 ευρώ για την τετραήμερη κρουαζιέρα (3 διανυκτερεύσεις).

newsbeast.gr


Πηγή