Για το παρθενικό του ταξίδι το 2022 ετοιμάζεται ο «Τιτανικός 2», ένα πιστό αντίγραφο του διάσημου υπερωκεάνιου που βυθίστηκε στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο.

Ο «Τιτανικός 2» θα έχει 900μελές πλήρωμα και θα μεταφέρει 2.400 επιβάτες, σύμφωνα με τη USA Today, σχεδόν ίσο αριθμό επιβαινόντων με εκείνους του βρετανικού επιβατηγού.

Μόνον που αυτή τη φορά το υπερωκεάνιο θα είναι εφοδιασμένο με επαρκή αριθμό σωστικών λεμβών, σωσιβίων και πολλά σύγχρονα μέσα ασφαλείας.

Ο «Τιτανικός 2» θα κάνει στην αρχή ένα ταξίδι διάρκειας δύο εβδομάδων από το Ντουμπάι στο Σαουθάμπτον της Βρετανίας, και από εκεί θα ακολουθήσει τη ρότα του αρχικού Τιτανικού προς τη Νέα Υόρκη μέσω του βόρειου Ατλαντικού. Μετά το παρθενικό του ταξίδι το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί για κρουαζιέρες.

Το ταξίδι του 2012, που μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη το 1997 με την ταινία «Τιτανικός» και πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Ουίνσλετ, είχε τραγικό τέλος όταν το ατμόπλοιο – το μεγαλύτερο πλοίο εν πλω όταν εισήλθε σε υπηρεσία – προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε συμπαρασύροντας στον υγρό του τάφο πάνω από 1.500 ανθρώπους -πάνω από δύο τρίτα των επιβαινόντων – σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία.

Πριν από τρία χρόνια η Blue Star Line διέκοψε λόγω οικονομικών διαφωνιών τη ναυπήγηση του Τιτανικού 2, αλλά τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την προσπάθεια ολοκλήρωσής του.

Το ντιζελοκίνητο πλοίο θα στοιχίσει περίπου 500 εκ. δολάρια. Όπως και το αυθεντικό, θα διαθέτει τουρκικά χαμάμ, γυμναστήριο, καπνιστήριο και μια μεγάλη σκάλα, αλλά και ένα ελικοδρόμιο, ενώ θα διαθέτει τα χαρακτηριστικά τέσσερα μεγάλα φουγάρα που είχε και το πρώτο.

To trailer του blockbuster «Τιτανικός» του 1997 (Βίντεο: YouTube)

Θα έχει παρόμοιο μήκος και ύψος, αλλά θα είναι τέσσερα μέτρα φαρδύτερο με εννέα καταστρώματα και 840 καμπίνες Α’, Β’ και Γ’ θέσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα αρχίσουν να διατίθενται τα εισιτήρια για τους μη προληπτικούς ταξιδιώτες του παρθενικού του ταξιδιού.

iefimerida.gr


Πηγή