Στη δύναμη που παίρνει κάθε φορά που επισκέπτεται την περιοχή των Σερρών και γενικότερα τη Μακεδονία, που «από την αρχαιότητα έως και σήμερα, έχει βγάλει μεγάλους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν την Ελλάδα, τον λαό μας και το έθνος μας» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην αντιφώνησή του κατά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος.

«Όσες φορές έρχομαι εδώ -αυτό να το γνωρίζετε- δεν είναι μόνο επειδή ξέρω το χρέος μου, τι πρέπει να πράξω γι΄ αυτόν τον τόπο. Και ιδίως για τα σημαντικά μνημεία τα οποία περικλείει και αφορούν την ιστορία του τόπου μας, όπως είναι ο Λόφος Καστά και το Μνημείο στην Αμφίπολη και όλα εκείνα που υπάρχουν τόσα χρόνια και δείχνουν ποια είναι η σημασία τούτου του τόπου, τι σημαίνει Μακεδονία.

Όταν βρίσκομαι εδώ, παίρνω δύναμη. Όχι μόνο γιατί διδάσκομαι πώς πρέπει να επιτελέσω την αποστολή μου, αλλά γιατί ξέρω κι εγώ όπως και όλοι μας, τίνων απόγονοι είμαστε (…) Αυτός ο τόπος από την αρχαιότητα έως και σήμερα, έχει βγάλει μεγάλους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν την Ελλάδα, τον λαό μας και το έθνος μας. Κύριε Δήμαρχε, αναφέρατε το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του οποίου είχα την τιμή να είμαι συνεργάτης.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν από εκείνους που δίδαξαν τι σημαίνει πολιτική. Πως πρέπει να είσαι αφιερωμένος σ΄ αυτό το οποίο λένε Εθνικό και Δημόσιο Συμφέρον. Γιατί αυτό είναι το χρέος του πολιτικού» σημείωσε κατά την αντιφώνησή του στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα των Κερδυλίων από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής στις 17 Οκτωβρίου του 1941.

Όπως είπε αυτός ο τόπος «μου δίνει να καταλάβω τι σημαίνει εθνικό, τι σημαίνει δημόσιο συμφέρον. Ο τίτλος του Επίτιμου Δημότη, να ξέρετε ότι θα με συνοδεύει πάντοτε όπως είπα από την πρώτη μέρα που μου αποδόθηκε ως χρέος, όχι μόνο ως τιμή. Είναι κυρίως χρέος. Και να είστε βέβαιοι όλοι σας, ότι αυτό το χρέος θα το φέρω σε πέρας. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Πηγή