Να μην προχωρήσει στη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος τονίζοντας πως θα κάνει τα πάντα για να μην βρει ο πρωθυπουργός τους 151 βουλευτές. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε Κουντουρά και Κόκκαλη, τους οποίους νωρίτερα είχε διαγράψει από τους ΑΝΕΛ αλλά και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως ανέφερε, τον υπονόμευαν.«Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία», υποστήριξε.

Παράλληλα ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Αμυνας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει δημόσια αν συνυπογράφει με τους ΑΝΕΛ πρόταση μομφής, με την προϋπόθεση να αρνηθεί σύνθετο όνομα με τον όρο “Μακεδονία” και μη διαπραγμάτευση της συμφωνίας των Πρεσπών. 

«Αν ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή αποφασίσει ότι δέχεται τον όρο που του έχω θέσει, δηλαδή να μην υπάρχει καμία λύση με τον όρο “Μακεδονία”, να μην πουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας, να μην διαπραγματευτεί καμία συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών που θέλει να διαπραγματευτεί με τον όρο “Μακεδονία”, εγώ τώρα πηγαίνω στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη και υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Επιμένουμε καμία χρήση του όρου “Μακεδονία”. Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία» ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενώ σημείωσε πως «οι βουλευτές που φεύγουν από μένα αποστατούν, με προδίδουν. Και μόνος μου να μείνω τα ίδια θα λέω».

Την ίδια ώρα κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει – έστω και την τελευταία στιγμή – στη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. «Καλώ για ύστατη στιγμή τον πρωθυπουργό να αποσύρει την ψηφοφορία. Να φέρει την κάλπη και ο ελληνικός λαός να αποφασίσει αν θέλει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Ο κ. Τσίπρας είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτους που αποστάτησαν από τους ΑΝΕΛ»

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τονίζοντας επιπροσθέτως πως «οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα». 

«Έχουμε κινέζικους δράκους στην πολιτική» συμπλήρωσε προσθέτοντας πως η κυρία Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης έβγαζαν πύρινους λόγους κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και τώρα στηρίζουν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης»

Ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε δε, πως θα προσπαθήσει έτσι ώστε να μην εξασφαλιστούν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές. «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές. Εγώ αυτή τη κυβέρνηση τη γέννησα μαζί με τον Τσίπρα, εγώ την κράτησα την κυβέρνηση αυτή και κράτησα ένα υπουργείο Αμυνας το οποίο, αν θέλετε ήταν κι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο υπουργείο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η Ελενα Κουντουρά με πρόδωσε – Ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο για την 21η Απριλίου»

O Πάνος Καμμένος επιφύλασσε σκληρή επίθεση προς την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού σημειώνοντας πως «αν είναι η κυρία Κουντουρά κεντροαριστερά που ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο, φίλος μου ο στρατηγός, τον ήξερα, για την 21η Απριλίου το: ”Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”, τότε τους καλωσορίζω στη νέα Αριστερά».

Τα πυρά του έστρεψε και στον υφυπουργό, Βασίλη Κόκκαλη υποστηρίζοντας πως χρησιμοποίησε τους ΑΝΕΛ. «Η κυρία Κουντουρά με πρόδωσε και εμένα και τους ψηφοφόρους της. Ο κ. Κόκκαλης μας λέει μέχρι και τώρα από την Κίνα ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν θα την ψηφίσει μεν γιατί νομίζει πως το Ποτάμι θα τον αντικαταστήσει μετά, αλλά τώρα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια».

Καταγγελίες για χρηματισμούς

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ακόμα χρηματισμούς και δωροδοκίες από μεγάλα συμφέροντα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί στήριξη για την συμφωνία των Πρεσπών. «Για την ψυχή της μάνας τους δεν νομίζω να το κάνουν πολλοί. Ολοι πια τους έρχεται η Θεία Φώτιση και αποφασίζουν από εκεί που ήταν Μακεδονομάχοι να γίνουν υπερασπιστές της Συμφωνίας των Πρεσπών; Άλλοι που χθες φωνάζανε για την παράδοση του όρου Μακεδονία και ότι ποτέ δεν θα την παραδώσουμε. Τους ήρθε η έμπνευση και την στηρίζουν; Aναφέρομαι στους πάντες. Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι για την υπόθεση των Σκοπίων έχουν πέσει τεράστια συμφέροντα», τόνισε.

Παράλληλα ισχυρίστηκε πως το ίδρυμα Σόρος είναι πίσω από πολλές ενέργειες ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος θα δώσει το παρών στο προσεχές συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνεται.

«Ενοχλούσε τον Βούτση να μιλάω για τον Κουφοντίνα»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως σημείωσε, τον υπονόμευαν και προσπαθούσαν να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσουν νωρίτερα σε διαζύγιο. «Εγώ δεν δέχομαι τον κ. Βούτση ο οποίος κατά καιρούς έχει επιτεθεί σε εμένα. Τον ενοχλεί να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα. Γιατί δεν μπορεί να βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι που τον υποδέχονται έξω από τη φυλακή και να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία έχει εξασφαλίσει την ασφάλεια απέναντι στην τρομοκρατία. Δεν με θέλει ο κ. Βούτσης, ποτέ δεν με ήθελε. Πάντα υπονόμευε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. πάρχουν κι άλλοι που δεν με θέλανε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κ. Φίλης, ιδεολογικά. Τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την Εκκλησία. Τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για τις παρελάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.


kathimerini.gr