Στην αποκάλυψη ότι δύο φορές διαβεβαιώσεις που του είχε παράσχει ο πρωθυπουργός για το Μακεδονικό διαψεύστηκαν προχώρησε χθες ο κ. Π. Καμμένος: «Στη συμφωνία ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ και στη συμφωνία του Αλ. Τσίπρα με εμένα, ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε σε παραχώρηση του όρου Μακεδονίας», σημείωσε. Για να συνεχίσει: «Η διαβεβαίωση που είχαμε αρχικά τον περασμένο Ιούνιο ήταν ότι η συμφωνία αυτή θα έρθει μετά τις εκλογές. Αυτό άλλαξε. Μετά, υπήρξε η διαβεβαίωση του περασμένου Νοεμβρίου, ότι η συμφωνία θα έρθει προς συζήτηση μετά τον Μάρτιο. Εχουμε, λοιπόν, εδώ δύο φορές την αλλαγή της στάσης του κυβερνητικού μου εταίρου», είπε, καταδεικνύοντας, όπως σχολιάστηκε στους διαδρόμους της Βουλής, ότι υπήρξε πρόβλημα αξιοπιστίας ακόμη και στους κόλπους της συγκυβέρνησης.

«Η πρόταση εμπιστοσύνης δεν αφορά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ούτε τις δεσμεύσεις μέσω του προϋπολογισμού που από κοινού πρόσφατα ψηφίσαμε. Αυτή η πρόταση έχει να κάνει με ένα δίλημμα που ο πρωθυπουργός λανθασμένα έφερε προς ψήφιση, για το αν συμφωνούμε ή όχι με τη συμφωνία των Πρεσπών. Ως επικεφαλής των ΑΝΕΛ, αναγκάζομαι να ψηφίζω “όχι” στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης γι’ αυτή τη συμφωνία με την οποία διαφωνώ», σημείωσε.

Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχεται ως προς τον «δανεισμό» βουλευτών των ΑΝΕΛ στον κ. Τσίπρα για να διατηρήσει τη δεδηλωμένη, είπε: «Δεν υπάρχουν δανεικοί βουλευτές, όπως υπονοήθηκε. Κάποιοι με εγκαταλείπουν. Αλλοι επέλεξαν τον υπουργικό θώκο για την ψήφο εμπιστοσύνης και τους διέγραψα. Και για άλλους που δεν είναι εκλεγμένοι, μακεδονομάχοι και υποστηρικτές των θέσεών μας, είναι εδώ ο κ. Κουίκ· αυτό που ζητώ από τον κυβερνητικό εταίρο, σε μια έντιμη συμφωνία, είναι να μην παραμείνουν υπουργοί σε μια κυβέρνηση που με εντιμότητα δημιουργήσαμε».


kathimerini.gr