Ήταν ένα εξαιρετικό φινάλε της σεζόν για την ADAC Opel Rallye Junior Team. Ο 27χρονος  Σουηδός Tom Kristensson και ο 19χρονος τοπικός ήρωας Mārtiņš Sesks γιόρτασαν μία πειστική νίκη 1-2 με το Adam R2 της ADAC Opel Rallye Junior Team στο Rally Liepāja, τον τελευταίο φετινό αγώνα του FIA ERC Junior U27 στην πόλη – λιμάνι Λιέπαγια της Λετονίας. Με τον Sesks να έχει ήδη διασφαλίσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior για την ομάδα, ο Kristensson επικράτησε 2ος στη κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε ένα περιβάλλον ισχυρού ανταγωνισμού, πετυχαίνοντας μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη.

Ο Kristensson, νικητής στην κατηγορία RC4 του Rally Liepāja με ένα ιδιωτικής συμμετοχής Adam R2 πέρυσι, είχε μία εντυπωσιακή εμφάνιση στις πολύ γρήγορες, χωμάτινες ειδικές διαδρομές κατά μήκος της ακτής της Βαλτικής Θάλασσας. Ο περσινός Πρωταθλητής και ο συνοδηγός του Henrik Appelskog κέρδισαν ούτε λίγο ούτε πολύ σε δέκα από τις δώδεκα, θεαματικές ειδικές, διανύοντας συνολικά περίπου 200 χλμ, αναδείχτηκαν νικητές και στις δύο κατηγορίες και απέσπασαν το μέγιστο σκορ των 39 βαθμών σε αγώνα του ERC.

Ο Ευρωπαίος Πρωταθλητής Sesks και ο συνοδηγός του Renārs Francis υπογράμμισαν τη δύναμη της ομάδας σημειώνοντας τους ταχύτερους χρόνους στις υπόλοιπες δύο ειδικές και τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με μία ψύχραιμη, ελεγχόμενη οδήγηση. Ήταν ο πέμπτος τους τερματισμός στο βάθρο στον έκτο αγώνα της σεζόν. Οι δύο Λετονοί διασφάλισαν επίσης μία νίκη 1-2 για την Opel στην κατηγορία RC4.

Με τις άριστες επιδόσεις της στη Λετονία, η ADAC Opel Rallye Junior Team σημείωσε μία μεγάλη επιτυχία την τέταρτη, πλήρη σεζόν της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι. Εκτός από τον 4ο συνεχόμενο τίτλο του Mārtiņš Sesks και την επικράτηση του Tom Kristensson στη δεύτερη θέση στο FIA ERC Junior U27, το δίδυμο γιόρτασε επίσης μία νίκη 1-2 στην τελική κατάταξη της κατηγορίας ERC3 για οχήματα 2WD. Η λίστα επιτυχιών συνεχίζεται με τους τίτλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ERC3 για τους συνοδηγούς (ο Francis προηγείται του Appelskog) και μία νίκη στη κατάταξη των ομάδων και το ERC Nation Cup.

Τελικά αποτελέσματα του FIA ERC Junior U27 μετά από 6 αγώνες (έχοντας αφαιρεθεί τα αποτελέσματα δύο αγώνων):

1. Sesks 136 βαθμοί, 2. Kristensson 131, 3. Llarena 97, 4. Gago 67, 5. Vita 67, 6. Hokkanen 61, 7. Wagner 60, 8. Munnings 58, 9. Stengg 39, 10. Broz 37, 11. Blach Nuñez 15, 12. Munster 7.

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή