«Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι λάθος και αυτό είναι χειρότερο», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος τέθηκε εκτός Κ.Ο. του Ποταμιού μετά την γνωστοποίηση της απόφασής του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρά την κομματική γραμμή.

«Θέλω να απευθυνθώ στον Σπύρο Δανέλλη. κ. Δανέλλη αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος! Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, ένστικτο, απερισκεψία. Στο λάθος όμως υπάρχει σκέψη, μελέτη, υπολογισμός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης κατά την έναρξη της ομιλίας του. 

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «μερικά πράγματα έχουν παρεξηγηθεί στο δημόσιο διάλογο για το Ποτάμι. Πρόκειται για ένα κόμμα διαφορετικό από τα άλλα. Δεν έβαλε αφίσες και δεν ξόδεψε δανεικά και αγύριστα. Κάναμε ένα κόμμα αλλιώς. Ανοιχτό, σύγχρονο, αντιγραφειοκρατικό! Η ηγεσία που θα υψώνεται ως βαρύ χέρι πάνω από στελέχη και μέλη δεν ήταν ποτέ το μοντέλο μας». 

«Η κόκκινη γραμμή μας ήταν μία: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Tο Ποτάμι παραμένει στην αντιπολίτευση και δεν κάνει τα ρεπό του κ. Καμμένου. Η απόφαση του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής. Είναι η κατάντια της», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και στο σημείο που έκανε λόγο για «κυβέρνηση κουρελού». «Ακουσα να αποσπά το έντονο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ. Αναρωτιέμαι αν το “κυβέρνηση κουρελού” χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές που τους τελευταίους μήνες προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία».

«Αντιστοίχως η κυρία Γεννηματά αναφέρεται σε «κυβέρνηση με υπολείμματα και γυρολόγους. Αναρωτιέμαι τι λένε γι’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς ο κ. Μπαργιώτας, ο κ. Αχμέτ και ο κ. Καρράς. Εκτός αν οι χαρακτηρισμοί ισχύουν μόνο αν γυρολόγοι έχουν ως προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης. 

«Και ο κ.Τσίπρας το τερμάτισε. Δείγματα γραφής είχε δώσει με την μεταγραφή της κ. Παπακώστα και της κ. Μεγαλοοικονόμου. Και σήμερα αναζητά άλλους 5. Όχι 5 που θα συμφωνούν σε ένα νομοσχέδιο ή σε μια συμφωνία. Αλλά 5 που θα του δώσουν λευκή επιταγή να συνεχίσει να κυβερνά», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης εξαπολύοντας επίθεση και προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

«Στη δική μας ηθική δεν πρέπει να επιτρέπεται σε ένα βουλευτή να αλλάζει κοινοβουλευτική ομάδα στην διάρκεια μιας θητείας», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.


kathimerini.gr