Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης μετά τις ματαιώσεις  αγώνων που προσμετρούσαν στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος ήρθε σε επαφή με την ΟΜΑΕ – ΕΠΑ  και εξασφάλισε τη πραγματοποίηση του θεσμού με 4 αγώνες, θέλοντας να υποστηρίξει τον θεσμό αυτό,  ώστε να υπάρχει στο καλεντάρι του 2019.

Μετά από πολλές συζητήσεις και με τη σύμφωνη γνώμη των λεσχών της Βορείου Ελλάδος, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το 47ο Rally Sprint Θερμαϊκού & το 24ο Rally Sprint Φίλιππος σε συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας.

Με γνώμονα την ασφάλεια και την απόλαυση με το χαμηλότερο κόστος, κάτι που λείπει στις μέρες μας από τους αγωνιζόμενους, ο Α.Ο.Θ. με συνδιοργανωτή την Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας σχεδίασαν έναν όμορφο αγώνα για το διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου 2018.

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου από 09:00 έως 11:00, στην πόλη της Βέροιας θα πραγματοποιηθεί ο Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος, στην οδό Ελιάς, στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Βέροιας. Στην συνέχεια στις 13:00 το πρώτο αγωνιστικό θα παραλάβει το καρνέ του από την πλατεία Δημαρχείου για το χωριό Φυτειά, όπου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας που θα προσμετρά για το 24ο  Rally Sprint Φίλιππος .Η γνωστή σε όλους Ειδική Διαδρομή Κουστοχώρι των 15,5χλμ θα επαναληφθεί 2 φορές.

Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο παίρνει εκκίνηση από την Ειδική Διαδρομή Κουστοχώρι στις 13:30. Τα αυτοκίνητα θα τερματίσουν στο χωριό Φυτειά

Στη συνέχεια το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική εκκίνηση στην οδό Ελιάς στην Βέροια, για την προβολή των πληρωμάτων και των χορηγών.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου το πρώτο αγωνιστικό θα πάρει εκκίνηση αυτή τη φορά στις 11:00, από την πλατεία Δημαρχείου για την περιοχή του Αλιάκμονα. Ο δεύτερος αγώνας, το 47ο Rally Sprint Θερμαϊκού, θα πραγματοποιηθεί στην γνωστή Ειδική Διαδρομή Πολυδένδρι των 17,95χλμ που θα επαναληφθεί 3 φορές.

Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο παίρνει εκκίνηση από την Ειδική Διαδρομή Πολυδένδρι στις 11:20.Ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια.

Το παράβολο συμμετοχής ορίστηκε στα 280€ και για τους 2 αγώνες και περιλαμβάνει και Δωρεάν διαμονή.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν 15 Οκτωβρίου 2018 μέσω του ΣΔΔΑ (Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων).

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή