Μια από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών είναι η βόλτα με το ποδήλατο και ο ανοιξιάτικος και καλοκαιρινός καιρός αδιαμφισβήτητα το επιβάλλουν.

Πού μπορείτε όμως να πάτε βόλτα με το ποδήλατο μαζί με τα παιδιά σας εκτός από το πάρκο της γειτονιάς σας;

Δείτε τέσσερις ιδέες…

1. Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, Ίλιον

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού. Έχει έκταση 1000 στρεμμάτων και οι ποδηλατικές διαδρομές εντός του πάρκου είναι ιδιαίτερα ευχάριστες και σε γενικές γραμμές εύκολες με λίγα τεχνικά σημεία.

2. Άλσος Περιστερίου

Το πιο σημαντικό σε αυτό το άλσος είναι η ασφάλεια που παρέχει στους γονείς και αυτομάτως στα παιδιά τους για να κάνουν ξέγνοιαστα ποδήλατο.Τ ο ποδηλατοδρόμιο έχει και τη λογική του Πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής για τα μικρότερα παιδιά που οδηγούν με βάση τα σήματα και αποκτώντας μια οδηγική εκπαίδευση από μικρή ηλικία.

3. Πάρκο Φλοίσβου, Παλιό Φάληρο

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πολύ μεγάλο υπαίθριο παιδότοπο με συνολική έκταση 13 στρεμμάτων, που φιλοξενεί καθημερινά παιδιά από όλη την Αττική είναι ιδανικός για να απολαύσετε οικογενειακώς και μια ποδηλατοβόλτα κοντά στη θάλασσα και να παίξει στο πάρκο.

4. Άλσος Συγγρού

Ανάμεσα στους Δήμους Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων, το Άλσος Συγγρού εκτείνεται σε μία περιοχή 900 στρεμμάτων περίπου και αποτελεί την τέλεια απόδραση για μια ποδηλατοβόλτα. Θα ανακαλύψετε αμέτρητες κυκλικές διαδρομές και μονοπάτια μέσα στο πράσινο και θα απολαύσετε μια χαλαρή ποδηλατάδα στα όμορφα μονοπάτια.


Πηγή