Ένα πρώην εργοστάσιο ζάχαρης στην περιοχή Guilin, στο βορειοανατολικό τμήμα της  Κίνας, έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά και άρτιας αισθητικής και αρχιτεκτονικής ξενοδοχεία στη χώρα.

Μέλος της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Alila, το Yangshuo, εν μέσω ενός δραματικού σκηνικού πανύψηλων κορυφών, απέραντων κοιλάδων και γραφικών ψαροχωριών, αποτελεί ένα σύγχρονο θέρετρο στην καρδιά της φύσης, που συνδυάζει την κομψή απλότητα με το γραφικό και πανέμορφο περιβάλλον του.

Από αρχιτεκτονικής πλευράς, σκοπός της δημιουργίας του ήταν το πάντρεμα του σύγχρονου με το παλιό, αποτίνοντας φόρο τιμής στην μοναδική ιστορία του κτηρίου όπου φιλοξενείται αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του.

Σχεδιασμένο σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο, το κύριο κτήριο του θερέτρου ξεχωρίζει για τις λιτές, αλλά ωστόσο αρκετά «δυνατές» γραμμές του, τη χρήση της τοπικής πέτρας και του μπαμπού, καταφέρνοντας να διατηρήσει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ των σκληρών και των μαλακών υλικών, και κατ’ επέκταση και εικόνων.

Όλη η φιλοσοφία της αρχιτεκτονικής του δημιουργεί την αίσθηση της εξερεύνησης μιας σπηλιάς, ενώ προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι το στοιχείο της φύσης είναι εμφανές σχεδόν σε κάθε χώρο του.

Οι υψηλής αισθητικής δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι του χαρακτηρίζονται για το μίνιμαλ design, με τις καθαρές γραμμές. Βιομηχανικά στοιχεία του πρώην εργοστασίου, όπως οι τοίχοι από τούβλο αλλά και οι επιφάνειες από τσιμέντο, συνδυάζονται με γήινες αποχρώσεις και έπιπλα από ξύλο, καθιστώντας τους χώρους του θέρετρου, πιο ζεστούς και φιλόξενους προς τον επισκέπτη.

Μια εντυπωσιακή συλλογή από μοντέρνα γλυπτά και παραδοσιακούς πίνακες –όλα προερχόμενα από την κινέζικη κουλτούρα– κοσμούν το χώρο της ρεσεψιόν και του εστιατορίου, την ώρα που τα κομμουνιστικά συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους σώζονται άψογα στην αυθεντική μορφή τους.

To Yangshuo, μέσα από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του καταφέρνει να δημιουργήσει στον επισκέπτη του την αίσθηση, ότι αποτελεί μέρος ενός άκρως δημιουργικού και πρωτοπορικαού installation.

Πληροφορίες 

alilahotels.com, newsbeast.gr


Πηγή