Κατ’ ιδίαν συνάντηση θα έχει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρώην υπουργό Eξωτερικών Ν. Κοτζιά μετά την παραίτηση του. Ο Eλληνας Πρωθυπουργός σε συνέντευξη Tύπου μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής, θέλησε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον πρώην υπουργό μιλώντας με θερμά λόγια για το «σπουδαίο έργο» του κ. Κοτζιά καθώς όπως ανέφερε «έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη». 

Σε ερώτηση γιατί δεν δημοσιεύει την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά, ο Α. Τσίπρας ανέφερε ότι χθες ενημερώθηκε για την επιστολή αυτή που βρίσκεται στο γραφείο του και η οποία είναι αυστηρά προσωπική.

«Δεν δημοσιεύω καμία επιστολή που είναι αυστηρά προσωπική» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν θα δώσει καμία συνέχεια. 

Συγχρόνως αναφερόμενος στο παράδοξο να φεύγει ένας υπουργός από την κυβέρνηση που τηρεί την κυβερνητική γραμμή όσον αφορά το Σκοπιανό και να μένει ο υπουργός που αντιτίθεται στην συμφωνία ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως στις συμμαχικές κυβερνήσεις είναι σύνηθες να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

«Αλλο διαφορετική άποψη και άλλο διαφορετική εθνική γραμμή» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «όποιος εκπροσωπεί την χώρα στο εξωτερικό θα φοράει το εθνικό καπέλο».

Ο ίδιος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζ. Ζάεφ καθώς σήμερα ξεκινάει η ψηφοφορία για την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας. 


Πηγή