Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το Σάββατο δέσμη 21 μέτρων με σκοπό τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με το συνολικό προϋπολογισμό τους να φτάνει τα 5,5 δισ. ευρώ.

συνολικά 21 μέτρα θα εφαρμοστούν σε τρεις χρονικούς κύκλους – οκτώ μέτρα στήριξης μέχρι το τέλος του 2022, 12 αλλαγές μέχρι το τέλος του 2023, αλλά κι ένα σχέδιο έξι σημείων για τη στέγη των νέων.

O Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε παρέμβαση του κράτους για τη μείωση του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία ενόψει του δύσκολου χειμώνα, ενώ παράλληλα εξήγγειλε τον διπλασιασμό του συνολικού ποσού που θα διατεθεί εφέτος (σε 300 εκατ. ευρώ από 174 εκατ. ευρώ την περασμένη περίοδο). Το επίδομα θα αφορά σε 1.300.000 νοικοκυριά της χώρας, ενώ θα δίδεται διπλάσιο επίδομα σε όλους όσοι καταναλώσουν για πρώτη φορά εφέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου.

Επίσης, μία από τις πιο σημαντικές εξαγγελίες είναι και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που αναμένεται να ανακουφίσει περισσότερους από 2,7 εκατ. φορολογούμενους.

Παρακολουθήστε live τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού


Πηγή