Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να την ενημερώσει για το ζήτημα της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ. «Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα αλλά είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας, αφορά το κράτος δικαίου, αφορά τη διάκριση εξουσιών» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «δεν πρέπει αυτή η υπόθεση να αφήσει καμία σκιά στην πολιτική ζωή του τόπου» και τόνισε: «Γι’ αυτό ζητάω ξανά από τον κ. Μητσοτάκη νόμιμα, βάσει του νόμου του 2008 (άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008.), να κάνει άρση του απορρήτου ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός με νόμιμο τρόπο την αλήθεια. Είναι αδιανόητο κάποιοι να θεωρούν ότι θα υπάρχουν νησίδες στη λειτουργία του κράτους μας, οι οποίες δεν θα υπόκεινται ούτε στον έλεγχο της δικαιοσύνης ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Αναφορικά με την εξέταση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου στην Εξεταστική Επιτροπή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναρωτήθηκε «εάν ήταν διαβολική σύμπτωση ότι ξεκινάει η παρακολούθησή μου για εθνικούς λόγους μόλις έθεσα υποψηφιότητα και τελειώνει ο εθνικός κίνδυνος μόλις εκλέχθηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;» και σημείωσε: «Μα αν ήμουν ως ευρωβουλευτής εθνικός κίνδυνος, ως πρόεδρος θα ήμουν ακόμα μεγαλύτερος».


Πηγή