Τρομερά πράγματα στο Κατάρ λίγες μέρες πριν τη σέντρα του Μουντιάλ.

Τα… παρατράγουδα ξεκίνησαν από νωρίς, με απεσταλμένους δημοσιογράφους της δανικής τηλεόρασης να δέχονται απειλές από σεκιούριτι.

Οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στο Κατάρ είναι αρκετοί, με αποτέλεσμα τα «μάτια» των τοπικών Αρχών να βρίσκονται συνεχώς από πάνω τους.

Κάπως έτσι, ήρθε και η πρώτη… παρέμβαση από το αραβικό κράτος. Συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού «TV2» της Δανίας δέχθηκε απειλές στους δρόμους της Ντόχα, από σεκιούριτι, οι οποίοι μετέβησαν με μίνι όχημα στο σημείο που έκανε το ρεπορτάζ του ο Ράσμους Τάντχολτ και αμέσως απαίτησαν να σταματήσει η ζωντανή σύνδεση. Μάλιστα, ένας από τους τρεις άνδρες, έφτασε στο σημείο να μπλοκάρει με το χέρι του την κάμερα απειλώντας πως θα την σπάσει.

«Δεν νομίζω πως το μήνυμα από τους επικεφαλής του Κατάρ έχει φτάσει σε όλους τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Συνεπώς, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως ορισμένοι παρεξήγησαν την κατάσταση, αλλά από την άλλη αυτό που συνέβη λέει πολλά για το τι θα ακολουθήσει στο Κατάρ.

Ότι μπορεί να δεχθείς επίθεση και απειλές όταν κάνεις το ρεπορτάζ σου ως ανεξάρτητο Μέσο.

Αυτή δεν είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα. Η εμπειρία μου έχοντας ταξιδέψει σε 110 χώρες στον πλανήτη είναι: Όσα περισσότερα πρέπει να κρύψεις, τόσο πιο δύσκολο είναι κάνεις ρεπορτάζ από εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο νορβηγικό «NRK» ο ρεπόρτερ Τάντχολτ.
Πηγή