Το επενδυτικό πλαίσιο στην Ελλάδα αλλά και τις βελτιώσεις που προτείνουν, αξιολογούν CEOs ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων στην έρευνα με θέμα «Η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού», του 2nd InvestGR Forum 2019: Foreign Investments in Greece που ανέθεσε στην Metron Analysis. 

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μιας και τα ευρήματά της παρουσιάστηκαν, για πρώτη φορά, στο 1st InvestGR Forum 2018: Foreign Investments in Greece, τον περασμένο Ιούλιο.

Η έρευνα, όπως προαναφέρθηκε, βασίζεται σε προσωπικές συνεντεύξεις με δεκάδες επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα, οι οποίοι αξιολογούν το σημερινό πλαίσιο και, κυρίως, καταθέτουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωσή του.

«Πέρυσι, είχαμε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη ως προς τον μεγάλο αριθμό συμμετοχής CEOs στην έρευνα, και μάλιστα πολύ μεγάλων ξένων εταιρειών. Η φετινή έρευνα θα έχει αυξημένο ενδιαφέρον. Πρώτον, γιατί θα έχει στοιχεία βαρομέτρου, άρα θα είναι δυνατές οι συγκρίσεις με τα ευρήματα της περσινής έρευνας. Δεύτερον, λόγω της πολιτικής συγκυρίας, μιας και το 2019 είναι εκλογική χρονιά, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει τις αξιολογήσεις και τις στάσεις των ερωτωμένων ως προς την προοπτική των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας», σημειώνει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της METRON ANALYSIS, κ. Στράτος Φαναράς.

Από την πλευρά του o ιδρυτής του  InvestGR Forum, κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, υπογράμμισε: «Πέρυσι, τα ευρήματα της έρευνας της Metron Analysis προκάλεσαν πηχυαίους τίτλους, δεκάδες δημοσιευμάτων και δημόσιο διάλογο. Εκτιμώ ότι η φετινή έρευνα θα εμπλουτίσει περαιτέρω αυτόν τον διάλογο, με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και αντικειμενική θεώρηση. Θεωρώ ότι παρόμοιες έρευνες συνιστούν μοναδικό εργαλείο για άσκηση δημόσιας πολιτικής, αρκεί να διαβάζονται σωστά και να μελετώνται καταλλήλως, ένθεν κακείθεν».

Aς σημειωθεί, τέλος, πως το 2nd InvestGR Forum 2019: Foreign Investments in Greece θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2019 και θα περιλαμβάνει διάφορα θεματικά πάνελ συζητήσεων, όπως για την Ενέργεια, τον Τουρισμό και την Ψηφιακή Οικονομία.


kathimerini.gr