Ένας από τους πιο ιστορικούς προορισμούς της Καραϊβικής συνδυάζει γλυκό κλίμα, εντυπωσιακά φυσικά τοπία, ντόπια φιλοξενία και πλούσια ιστορία.

Οι Βερμούδες αποτελούν μία υπερπόντια περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο βόρειο Ατλαντικό ωκεανό με πρωτεύουσα το Χάμιλτον. Η αλυσίδα αυτή των κοραλλιογενών νησίδων μοιάζει με έναν μεγάλο τροπικό κήπο, με εξωτικά λουλούδια και βλάστηση.

Το νησιωτικό σύμπλεγμα που ανακαλύφθηκε το 1503 από έναν Ισπανό εξερευνητή, τον Χουάν ντε Μπερμούντεθ, αποτελείται από περίπου 138 νησιά, τα οποία έχουν συνολική έκταση 71,7 τετρ. χλμ.

Οι καταγάλανες παραλίες, τα περιποιημένα γήπεδα γκολφ και τα πολύχρωμα σπίτια καθιστούν τις Βερμούδες έναν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό. Οι παραλίες Horseshoe Bay και Elbow αποτελούν από τις ομορφότερες παραλίες του νησιωτικού συμπλέγματος.

Η πρωτεύουσα των Βερμούδων είναι μια γραφική πόλη-λιμάνι που αποτελείται από μαγαζιά, μουσεία, γκαλερί και κήπους και χαρακτηρίζεται από μια μοναδική, σοφιστικέ, βρετανική κουλτούρα παλαιότερων χρόνων.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την πόλη του St. George που αποτελεί την πρώτη αποικία των Άγγλων στο Νέο Κόσμο και έχει ανακηρυχθεί τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Βερμούδες

Διαφορά ώρας: 6 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο Βερμούδων (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,11 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 7 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα μέσω Λονδίνου και 9 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης και Λισαβόνας.

newsbeast.gr


Πηγή