Το να δει ένας γονιός το παιδί του να χαμογελάει και να είναι ευτυχισμένο είναι ό,τι καλύτερο. Όλα γίνονται με γνώμονα αυτό ακριβώς και πολλές φορές επιτυγχάνεται με πολύ απλούς τρόπους:

-Τα παιδιά νιώθουν ευτυχισμένα…με τις βόλτες, ιδιαίτερα τώρα που είναι καλοκαίρι. Όσο περισσότερες βόλτες πηγαίνουν στην παραλία ή σε σπίτια φίλων, τόσο το καλύτερο για εκείνα.

-Τα παιδιά νιώθουν ευτυχισμένα…όταν γίνονται αποδέκτες δώρων, όχι απαραίτητα ακριβών. Χαίρονται μόνο και μόνο που προσθέτουν κάτι νέο στη συλλογή τους και δε βλέπουν την ώρα να ανοίξουν τη συσκευασία για να παίξουν.

-Τα παιδιά νιώθουν ευτυχισμένα…όταν βλέπουν μονιασμένους και αγαπημένους τους γονείς τους. Τους αρέσει ως εικόνα, ενώ αισθάνονται εσωτερική γαλήνη και ασφάλεια.

-Τα παιδιά νιώθουν ευτυχισμένα…με μια αγκαλιά κι ένα φιλί από τη μαμά και τον μπαμπά. Τόσο απλές κινήσεις, με τόση μεγάλη αξία για το συναισθηματικό τους κόσμο!

-Τα παιδιά νιώθουν ευτυχισμένα…όταν βλέπουν ότι δείχνετε ενδιαφέρον να ακούσετε σκέψεις και προβληματισμούς του ή την άποψή του για ένα θέμα. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το υπολογίζετε!

-Τα παιδιά νιώθουν ευτυχισμένα…όταν μεγαλώνουν και η ψυχή τους γεμίζει με όμορφες εικόνες και αναμνήσεις, οι οποίες θα το συντροφεύσουν για πολλά χρόνια.

-Τα παιδιά νιώθουν ευτυχισμένα…έχοντας μια συγκεκριμένη ρουτίνα στην καθημερινότητά τους, χωρίς ουσιώδεις αλλαγές, πλην των αναπόφευκτων. Αλλά κι εκεί θα χρειαστούν τη βοήθειά σας να εγκλιματιστούν το συντομότερο, αφού δυσκολεύονται στην προσαρμογή.

govastileto.gr