Η πράσινη ενέργεια μπορεί να γίνει για την Ελλάδα το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα τα επόμενα χρόνια και από εμπορικό έλλειμμα από την εισαγωγή ορυκτών καυσίμων μπορεί να έχει εμπορικό πλεόνασμα από την εξαγωγή ενέργειας.

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο «Η Πράσινη Οικονομία στην Εποχή της Ενεργειακής Κρίσης» και πρόσθεσε: «πρέπει να αξιοποιήσουμε την παρούσα κρίση ως μια μεγάλη ευκαιρία για να πάμε ταχύτερα προς αυτή την κατεύθυνση και σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνησή μας εργάζεται σκληρά για αυτό».

Σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας σημείωσε ότι η μεγάλη επιδότηση στην ενέργεια ενέχει τον κίνδυνο να μην καταλαβαίνει ο καταναλωτής πόσο ακριβό είναι το ρεύμα και να συνεχίζει να το ξοδεύει κατά τον τρόπο που το έκανε όταν το ρεύμα ήταν φτηνό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρέπει,όλοι, να συμμετάσχουμε σε μια εκστρατεία μείωσης κατανάλωσης ενέργειας «γιατί τουλάχιστον αυτή τη χρονιά, φαντάζομαι και την επόμενη, το ρεύμα θα είναι σαν χρυσάφι και θα πρέπει να το ξοδεύουμε με σύνεση».


Πηγή