Καλό θα ήταν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων.

Εγκαταλείπει τη σύσταση για εργασία από το σπίτι από την ερχόμενη Τετάρτη ο Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι η «Όμικρον» έχει φθάσει πλέον στην κορύφωσή της, ενώ τονίζει ότι οι οικονομίες δεν μπορούν να έχουν κατεβασμένα ρολά για πολύ ακόμη.

Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Κουάσι Κουάρτενγκ δήλωσε ότι «θα ήταν καλό να επιστρέφαμε στη δουλειά», μιλώντας ραδιοφωνικό σταθμό LBC. «Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα σε κάποιο βαθμό».

«Οι εργαζόμενοι στο γραφείο επωφελούνται πράγματι από το γεγονός ότι εργάζονται με συναδέλφους, από το ότι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας μαζί τους και θέλω να επιστρέψουμε σε μια αίσθηση ότι η πανδημία μετατρέπεται από πανδημική σε ενδημική», είπε.

«Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ζήσουμε. Και αν πρόκειται να ζήσουμε με αυτό, νομίζω όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε στο πώς ήταν ο κόσμος προ COVID τόσο το καλύτερο από την άποψη πρακτικών στο χώρο εργασίας», είπε ο Κουάρτενγκ.

Ο Κουάρτενγκ είπε πως προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων που έχουν επιστρέψει στη διά ζώσης εργασία στα υπουργεία. Είπε πως περίπου το 50% του υπουργείου του επέστρεψε στην εργασία με φυσική παρουσία αν και προειδοποίησε ότι δεν έχει ακριβή στοιχεία.

Ορισμένα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων έχουν καλέσει τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στη δουλειά με φυσική παρουσία. Ο διευθύνων σύμβουλους της Goldman Sachs αποκάλεσε “παρέκκλιση” την εργασία από το σπίτι, ενώ ο Στιούαρτ Ρόουζ, διευθυντής του ομίλου σουπερμάρκετ Asda, είπε πως δούλευε στο γραφείο του καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Άλλες εταιρίες, ιδίως στον τεχνολογικό τομέα, προσφέρουν υβριδικές επιλογές εργασίας, ή πλήρη εργασία από το σπίτι, στους υπαλλήλους που καλωσόρισαν τη μείωση του χρόνου των μετακινήσεων και την αυξημένη ευελιξία.

Το Λονδίνο, η μοναδική οικονομική πρωτεύουσα που συναγωνίζεται τη Νέα Υόρκη, μοιάζει ακόμη σιωπηλή.

Ολόκληροι όροφοι στο Κάναρι Γουάρφ παραμένουν άδειοι και πολλές επιχειρήσεις στο Σίτι του Λονδίνου κλειστές. Σαντουιτσάδικα χρεοκόπησαν ενώ η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι μακράν των επιπέδων προ πανδημίας.

vradini.gr


Πηγή