Στα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται ακόμα και από μικρά νησιά, στην τουριστική αναβάθμιση της Αθήνας και στις επίμονες προσπάθειες που έγιναν για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89.

 

Όπως είπε ο υπουργός, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε ακόμα μια παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας, έχουμε πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, πληθωρισμό και ενεργειακή κρίση, οι προσπάθειες που έγιναν όλους τους προηγούμενους μήνες με στόχο την ανάκαμψη του τουρισμού, αποδίδουν καρπούς.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε επίσης ότι αυτά τα πολύ θετικά μηνύματα έρχονται μετά τα καλά αποτελέσματα των προηγούμενων μηνών με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα χειμερινών προορισμών, την επιτυχία της καμπάνιας greekend και την ενίσχυση της κρουαζιέρας. «Όλο το προηγούμενο διάστημα εργαστήκαμε σκληρά για την προπαρασκευή συμφωνιών με μεγάλους tour operators, ό,τι πρέπει δηλαδή να κάνει ένα σοβαρό υπουργείο Τουρισμού για να μπορέσει να επιτύχει το στόχο του ο οποίος είναι να φέρει έσοδα στη μέση ελληνική οικογένεια και στην εθνική οικονομία» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι το πού θα φτάσει ο πήχης θα φανεί στο τέλος του 2022.


Πηγή