Η πρώτη διαδραστική μόνιμη έκθεση για την κλιματική αλλαγή με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή κι εμείς», εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και εμείς» αποτελείται από 17 εκθεσιακούς σταθμούς και δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με σκοπό οι επισκέπτες να αντιληφθούν τις συνέπειές της, το βαθμό που μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας μπορεί να βοηθήσει.

Στην προσπάθεια του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας να περάσει το μήνυμα για την αναγκαιότητα επαγρύπνησης και εγρήγορσης για την προστασία του περιβάλλοντος απ’ όλους αλλά και για όσα φέρει η κλιματική αλλαγή , αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος. «Η πίεση από την κοινωνία των πολιτών πρέπει να καταστεί αισθητή, διότι τα αποτελέσματα της πρόσφατης COP 27 στην Αίγυπτο είναι μάλλον απογοητευτικά», σημείωσε ο κ. Πικραμμένος, αφού συνεχάρη το μουσείο για την προσπάθεια που κάνει ώστε να διαμορφωθεί μια νέα αντίληψης και κουλτούρα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ακόμη ο κ. Πικραμμένος επισήμανε ότι έχουν θέσει έναν στόχο «το μοναδικό αυτό μουσείο στην Ελλάδα να μετατραπεί σύντομα σε εθνικό μουσείο φυσικής ιστορίας». Οι συνθήκες μας καλούν να σκεφτούμε αλλιώς και να δράσουμε αλλιώς. Η ευημερία με οικολογικό πρόσημο είναι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης», κατέληξε.


Πηγή