Στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της, μετά από 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ Β’, προχωρά επίσημα σήμερα η Βρετανία καθώς η χώρα οδηγεί ίσως την πιο δημοφιλή μονάρχη της στην τελευταία της κατοικία. 

Με το λαϊκό προσκύνημα στο φέρετρο της εκλιπούσας βασίλισσας, η οποία απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών, να έχει ήδη ολοκληρωθεί, όλα είναι έτοιμα για την κηδεία (11 π.μ. ώρα Βρετανίας, 1 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι από όλον τον κόσμο έχουν έρθει στο Λονδίνο για την επίσημη αυτή τελετή, η οποία θα μεταδοθεί από δεκάδες κινηματογράφους και γιγαντοοθόνες σε όλη τη Βρετανία.

Μεταξύ των διακεκριμένων καλεσμένων στη βρετανική πρωτεύουσα ξεχωρίζουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο της Ιαπωνίας καθώς και πολλοί εστεμμένοι.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παρακολουθήστε βήμα προς βήμα τη διαδικασία μέσα από το liveblog του CNN Greece:


Πηγή