Μπορεί η θερινή ραστώνη να δίνει «ανάσες» ανάπαυλας στα μέλη της κυβέρνησης, ωστόσο τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε κομματικό επίπεδο είναι συνεχείς οι συσκέψεις και οι ασκήσεις επί χάρτου προκειμένου να προετοιμαστεί η επίσκεψη, αλλά και οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός να απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του φθινοπώρου, η χώρα ωστόσο μπαίνει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, καθώς διανύουμε τον τελευταίο χρόνο της κυβερνητικής τετραετίας, και τα βλέμματα στρέφονται τώρα στο πακέτο εξαγγελιών -βλ. παροχών- που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης στην τελευταία σε κάθε περίπτωση ΔΕΘ πριν από τις εκλογές, με τους αστάθμητους παράγοντες στην οικονομία να είναι περισσότεροι από ποτέ.

Εκτός από τα ελληνοτουρκικά, σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω την κλιματικής κρίσης και των δεκάδων πύρινων μετώπων, ενώ στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται η ακρίβεια και ο δύσκολος χειμώνας που αναμένεται λόγω της ενεργειακής κρίσης.


Πηγή