Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται αλληλέγγυο με την Κύπρο. Η Ευρώπη ποτέ δεν θα είναι πλήρης, όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη, ανέφερε από τη Λευκωσία η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Μετά την συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η κα Μέτσολα δήλωσε ότι χρειάζεται να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι μόνο μια Κύπρος μπορεί να υπάρχει, ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, με μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ένα κράτος, είπε, που όλοι οι κάτοικοί του είναι πολίτες της Ε.Ε..

Σημειώνοντας ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε την ενέργειά μας για το θέμα των διαπραγματεύσεων, η κα Μέτσολα είπε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, ενώ οι προκλητικές ενέργειες, όπως στην Αμμόχωστο, που έχουν καταδικαστεί επανειλημμένως από την ΕΕ, διακυβεύουν τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.


Πηγή