Νέο ξεκάθαρο μήνυμα, με πολλαπλούς αποδέκτες, έστειλε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητας και ζητώντας την αποφασιστική στήριξη της Ε.Ε. απέναντι στην επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια του τετ-α-τετ, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εγκαινίων του διασυνδευτήριου αγωγού φυσικού αερίου ΕλλάδαςΒουλγαρίας (IGB), ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην τουρκική παραβατικόττα και επανέλαβε τη σταθερή προσήλωσή του στο διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου αλλά και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Στο «τραπέζι» ετέθη και η ενεργειακή κρίση, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν πως έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της.


Πηγή