Ανακοίνωση, με αφορμή την τραγωδία με τις πυρκαγιές στην Αττική, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Όπως αναφέρουν, ο σταθμός αδυνατεί να συμβάλλει στην ενημέρωση των τηλεθεατών στο θέμα της εθνικής τραγωδίας, καθώς «δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να προσφέρει αυτό το οποίο υπηρετούσε με συνέπεια τα τελευταία 26 χρόνια και βρισκόταν- όπως όλοι οι τηλεθεατές γνωρίζουν- στην πρώτη γραμμή των γεγονότων».

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι του Mega, στο πλαίσιο στήριξης των ανθρώπων που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές, ζητούν από τις τράπεζες που κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ να αποδεσμεύσουν το ποσό που ισοδυναμεί σε δύο μηνιαίους μισθούς των εργαζομένων, με σκοπό αυτό το ποσό να προσφερθεί σε όσους έχουν ανάγκη. Επίσης, ατομικά ο καθένας προσφέρει ό,τι μπορεί (ρούχα, φάρμακα, αίμα).

Όπως σημειώνουν, στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει για τους πληγέντες της καταστροφής «ζητούμε να μεταφερθεί ποσό ίσο με τους δύο μισθούς όλων μας. Ζητούμε να παρακαμφθεί όλη η γραφειοκρατική και τυπική διαδικασία της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ για λόγους ανώτερου σκοπού.

Η περίφημη νομοθετική ρύθμιση, που δεν ήρθε ποτέ για τα δεσμευμένα από τις τράπεζες ποσά από τα οφειλόμενά μας, ας γίνει επιλεκτικά για τη μεταφορά του ποσού (ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς 420 εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ) στον κρατικό λογαριασμό για τους πληγέντες της φωτιάς. Τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας ας εξετάσουν τις προϋποθέσεις, ας προχωρήσουν τις διαδικασίες κι ας μην κωφεύσουν άλλη μία φορά σε ένα διαφορετικό αίτημά μας».

«Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του Mega.


Πηγή