Νέες απειλές εξαπολύει η Τουρκία κατά της Ελλάδας, βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρο τα νησιά του Αιγαίου. «Όταν αντιδράσουμε η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

Συγκεκριμένα, μετά τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, για να «απαντήσει» στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια της οποίας είχε ζητήσει από τους Τούρκους «να έρθουν στη χώρα μας με το φως της ημέρας».

«Η Ελλάδα προσπαθεί καθημερινά να καταχραστεί τον εναέριο χώρο μας και τη Γαλάζια πατρίδα μας. Σε αντίθεση με τις διεθνείς συμφωνίες, εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Κάνει επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, προκαλώντας καθημερινά τον θάνατο πολλών βρεφών και των οικογενειών τους. Όταν λέμε “βάλτε μυαλό” και “μην ξεχνάτε τη Σμύρνη” σε μια Ελλάδα που δρα απερίσκεπτα, είμαστε εμείς το κόμμα που ανεβάζει την ένταση;» τόνισε ο Οκτάι σε ομιλία του προς μέλη του κόμματός του.


Πηγή