[

Η φράση «ποτέ μην αναβάλλεις για αύριο, αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα» είναι η αγαπημένη των ανθρώπων που δεν αγαπούν την αναβλητικότητα. Όσο πιο επιτυχημένος είναι ένας άνθρωπος, τόσο περισσότερο καταφέρνει να διαχειριστεί σωστά το χρόνο του, ώστε να αντλεί καθημερινά τα μέγιστα της παραγωγικότητάς του.

Αν σας φαίνεται δύσκολο, η career expert Amanda Augustine εξηγεί πως είναι πιο απλό απ’ότι νομίζετε. Στην πραγματικότητα, η Augustine θεωρεί πως οι επιτυχημένοι άνθρωποι, απλώς, δεν ξεκινούν ένα νέο project χωρίς να ξεκαθαρίσουν τους συγκεκριμένους στόχους που έχουν από τους εαυτούς τους.

«Βεβαιώσου πως ο στόχος σου είναι ξεκάθαρος. Μη δηλώνεις απλά “θέλω μια καινούργια δουλειά” ή “θέλω να βγάλω περισσότερα χρήματα”»,  λέει η Augustine σε  συνέντευξη της στο Business Insider. «Και οι δύο αυτοί στόχοι είναι πολύ αόριστοι και θα είναι δύσκολο να “χτίσεις” μία στρατηγική γύρω από αυτούς. Αντιθέτως, σκέψου σε τι είσαι καλή, τι απολαμβάνεις, σε τι δεν είσαι τόσο καλή και ποιες είναι οι υπευθυνότητες που μισείς, ώστε να καθορίσεις το σωστό στόχο”.

Η ίδια, μάλιστα, πρόσθεσε πως “χωρίζοντας τον στόχο σου σε κομμάτια και αναλαμβάνοντας ξεχωριστά κάθε κομμάτι, έχεις λιγότερες πιθανότητες να μπουχτίσεις και να αποθαρρυνθείς. Αυτή, μάλλον, είναι η διαφορά ανάμεσα στο να τα παρατήσεις και στο να μείνεις δεσμευμένη στον στόχο σου”. Έχεις στόχους; Ξεκίνα σήμερα, γράφοντας τους σε ένα χαρτί και… καλή τύχη!

govastileto.gr


Πηγη