Το BBC ζήτησε συγγνώμη επειδή πρόβαλε κατά λάθος φωτογραφία του Ραχίμ Στέρλινγκ

Σε ολέθρια γκάφα υπέπεσε το BBC, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, το οποίο αφορούσε στην υπόθεση βιασμών που εμπλέκεται ποδοσφαιριστής της Premier League.

Ας δούμε αναλυτικά τι γράφει η «Mirror»:

«Το BBC ζήτησε συγγνώμη επειδή πρόβαλε κατά λάθος φωτογραφία λάθος παίκτη (σ.σ. Ραχίμ Στέρλινγκ), όταν παρουσίαζε την είδηση ​​ότι ένας άσος της Premier League που συνελήφθη για τρεις κατηγορίες βιασμού, δεν θα αποπεμφθεί από την ομάδα του.

Κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής στις 09:30, ο παρουσιαστής Mike Bushell άρχισε να αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος να ταξιδέψει με την ομάδα του, όταν εμφανίστηκε μια φωτογραφία άλλου παίκτη στο βάθος.

Παρέμεινε στην οθόνη για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Σε ένα δελτίο δύο ώρες αργότερα, ένας άλλος παρουσιαστής, ο Hugh Ferris, ξεκίνησε ζητώντας συγγνώμη για το λάθος.

‘Λόγω ενός τεχνικού σφάλματος, εμφανίστηκε λάθος φωτογραφία στο ρεπορτάζ με την υπόθεση ενός παίκτη της Premier League που συνελήφθη με την κατηγορία των σεξουαλικών αδικημάτων. Εμφανίστηκε μια φωτογραφία ενός διαφορετικού και εντελώς άσχετου παίκτη. Ζητούμε συγγνώμη γι’ αυτό το λάθος’.

Ένας εκπρόσωπος του παίκτη που εμφανίστηκε λανθασμένα στο video, δεν θέλησε να προβεί σε σχετικό σχόλιο, όταν επικοινώνησε μαζί του η ‘Mirror‘, ασχέτως αν ο βιασμός αποτελεί μια σκληρή κατηγορία.

Ο παίκτης, ο οποίος συνελήφθη στο Βόρειο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα και δεν κατονομάζεται για νομικούς λόγους, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τον Αύγουστο (σ.σ. θα οριστεί ημερομηνία), ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ο σύλλογός του αποφάσισε ότι είναι ελεύθερος να συμμετέχει κανονικά σε όλες τις δράσεις.

Σε δήλωση που γνωστοποίησε χθες ο σύλλογός του, ο οποίος επίσης δεν μπορεί να κατονομαστεί, αναφέρεται: ‘Είμαστε ενήμεροι για τους ισχυρισμούς που αποτελούν επί του παρόντος αντικείμενο αστυνομικής έρευνας.

Επιβεβαιώσαμε ότι ο παίκτης αρνείται τους ισχυρισμούς και είναι ελεύθερος με εγγύηση της αστυνομίας, εν αναμονή της έκβασης των ερευνών.

Δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις και ο παίκτης μπορεί να εκπληρώσει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιτρεπόμενων ταξιδιών.

Λαμβάνουμε σοβαρά τις δεσμεύσεις και τις ευθύνες μας, ενώ έχουμε ακολουθήσει τις πολιτικές και τις διαδικασίες διασφάλισης μας. Θα κρατήσουμε αυτό το θέμα υπό στενή εξέταση και θα το εξετάσουμε περαιτέρω εάν αλλάξουν οι συνθήκες’».

sportime.gr