«Για πολλές και μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας η οποία είναι μέσο για να απλουστεύσουμε τις διαδικασίες» μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε ομιλία στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου με θέμα «Ψηφιακή διακυβέρνηση και ελληνική οικονομία».

«Η τεχνολογία είναι μέσο για να αλλάξουμε τις διαδικασίες…οι εποχές γυρνάνε σελίδα βίαια. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι επιλογή ούτε προόδου, ούτε καν επιβίωσης. Η τεχνολογία είναι ένας μηχανισμός που εξισώνει παλιές ανισότητες είναι ένα κύμα το οποίο έρχεται και το οποίο μπορείς να καβαλήσεις πάρα πολύ γρήγορα και να δημιουργήσεις τεράστια υπεραξία για τη χώρα. Αρκεί να έχεις ομάδα, σχέδιο, όραμα και βούληση», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις καινοτομίες κι ενέργειες που πέτυχε το υπουργείο δημιουργώντας την «δική μας τεχνογνωσία. Αυτό το πετύχαμε στα εμβόλια. Αυτό το πετύχαμε στον τρόπο που διαχειριστήκαμε το 5G, αυτό το πετύχαμε σε μία σειρά από ενέργειες. Απλώς ενδεικτικά θα πω ότι στα εμβόλια χρειάστηκε μέσα σε επτά εβδομάδες να στηθεί ένα σύστημα από το μηδέν με διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας». Επανέλαβε μάλιστα ότι η χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης «μας επέτρεψε να χρηματοδοτήσουμε το 100% της στρατηγικής και παραπάνω.


Πηγή