Το καλοκαίρι είναι εδώ και μπάνια έχουν ξεκινήσει για τα καλά και για εμάς και για τους τετράποδους φίλους μας.

Τα σκυλιά όταν βρεθούν στο νερό, αρχίζουν να χτυπούν τα πόδια τους για να επιπλεύσουν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορούν όλα να κολυμπήσουν καλά και με διάρκεια.

Σκυλιά με βαρύ στέρνο και μικρά πόδια, μάλλον μειονεκτούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα  Bulldog,  που λόγο κατασκευής δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Μπορούν όμως και αυτά να χαρούν το νερό φορώντας ένα σωσίβιο για σκύλους και με την απαραίτητη επίβλεψη.

Από την άλλη, σποραδικά, συναντάμε σκυλιά από φυλές, που δεν τους αρέσει να κολυμπούν.

Μπορούμε σε τέτοια σκυλιά να μπούμε εμείς πρώτα παροτρύνοντας τα να μας ακολουθήσουν και επιβραβεύοντας τα για αυτό με επιφωνήματα χαράς και ενθάρρυνσης.

Πιθανόν να μας ακολουθήσουν!

Σε σκυλιά που τους αρέσει να επαναφέρουν αντικείμενα (μπαλάκι, ξύλο κ.λ.π) μπορούμε να δοκιμάσουμε πετώντας κάποιο παιχνίδι που επιπλέει στο νερό.

Όσον αφορά την ασφάλεια τους, μην αφήνετε έναν πολύ νεαρό σκύλο να κολυμπά πολύ ώρα ούτε και έναν πολύ μεγάλο σε ηλικία, όσο ενθουσιώδης και αν είναι με το νερό.

Μπορεί πολύ εύκολα να κουραστεί και να βυθιστεί.

Για τον σκύλο που δεν μπαίνει στην θάλασσα είναι το ίδιο διασκεδαστικό να βρίσκετε εκεί μαζί μας και να τρέχει εδώ κι εκεί παίζοντας. Αυτό όμως εγκυμονεί άλλους κινδύνους.

Η καυτή άμμος μπορεί να δημιουργήσει εγκαύματα στα πόδια του σκύλου που είναι πολύ ευαίσθητα, ενώ ο πολύς ήλιος και η ζέστη θερμοπληξία. Θα πρέπει όλα αυτά να τα έχουμε στο μυαλό μας και να φροντίζουμε τακτικά να δροσίζουμε το σκυλί μας, ιδικά στην κοιλιά και να μπορεί όποτε θελήσει να βρει την απαιτούμενη σκιά και πόσιμο νερό.

govastileto.gr