Αν και η αισιοδοξία δεν αποτελεί το μαγικό αυτό στοιχείο που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στην καθημερινότητά μας προς το καλύτερο, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να ενισχύσουμε την συναισθηματική μας ανθεκτικότητα και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τις δυσκολίες.

Σηκωθείτε νωρίς

Αν και το πολύ πρωινό ξύπνημα δεν είναι για όλους, μπορείτε να το δοκιμάσετε πριν το αρνηθείτε. Πολλοί είναι οι άνθρωποι, που διαπίστωσαν, αφού το δοκίμασαν ότι αποτελεί μια θετική αλλαγή της καθημερινότητας. Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να κάνει την αρχή της κάθε ημέρας πιο θετική και να έχετε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας, για να οργανώσετε τις σκέψεις, το πρόγραμμά σας και επομένως την ημέρα σας.

Κάντε λιγότερα

Εάν εστιάζετε στα βασικά καθήκοντα, αυτά που θα σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη απόδοση για το χρόνο σας και αφήσετε τα υπόλοιπα, θα είστε πραγματικά πιο παραγωγικοί. Θα ολοκληρώσετε λιγότερες εργασίες, αλλά θα είστε πιο αποτελεσματικοί και μεθοδικοί.

«Μειώστε» ταχύτητα

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που συμφωνούν ότι η ζωή είναι πιο ευχάριστη όταν επιβραδύνετε. Κάνοντας λιγότερα, μπορείτε πραγματικά να κάνετε περισσότερα, ακόμα κι αν εργάζεστε πιο αργά. Κι όταν δεν είναι απαραίτητο να λειτουργείτε σε υψηλές ταχύτητες είναι απαραίτητο να μειώνετε ρυθμούς για να εξοικονομείτε ενέργεια και να ξεκουράζεστε.

govastileto.gr