Ραντεβού με την εφορία θα πρέπει να “κλείσουν” άμεσα  συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων για να μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση  για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ ( Power Pass).

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα του Power Pass θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου. Aυτό αφορά μεταξύ άλλων σε όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, γονείς που έχουν παιδιά τα  οποία σπουδάζουν σε άλλη πόλη και καταβάλουν ενοίκιο για τη φοιτητική κατοικία αλλά  και φορολογούμενους  που έχουν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους.

Φορολογική δήλωση: Aυτές είναι οι δύο αλλαγές

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά οι πολίτες κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης :

  • θα μπορούν να δουν τα βασικά στοιχεία που έχουν ληφθεί από φορείς τόσο για εισοδήματα (τρέχουσες και αναδρομικές αποδοχές, αγροτικές επιδοτήσεις – ενισχύσεις, μερίσματα, τόκοι, δικαιώματα κ.λπ.), όσο και για δαπάνες (δίδακτρα, δάνεια, δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής κ.ά.) σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα και ξεχωριστά για τον κάθε σύζυγο/μέλος συμφώνου συμβίωσης.
  • συμπληρώνονται σε διακριτούς κωδικούς, τόσο τα κοινά τέκνα, όσο και τα τέκνα κάθε συζύγου ή μέλους συμφώνου συμβίωσης, που δεν έχουν αποκτηθεί από κοινού (μη κοινά τέκνα). Όταν οι γονείς δεν υποβάλλουν από κοινού δήλωση, συμπληρώνεται και ο ΑΦΜ του άλλου γονέα. Επίσης, εκτός από τον ΑΜΚΑ, συμπληρώνεται υποχρεωτικά και ο ΑΦΜ των τέκνων, εφόσον έχει αποκτηθεί. Οι φορολογούμενοι  θα πρέπει να δώσουν στην ΑΑΔΕ  τα στοιχεία επικοινωνίας τους πριν από την υποβολή της δήλωσης.

enikonomia.gr